Zmagala sta Avstrijca

Zmagovalca dirke Enduro 3 Camini v Dolini, prve preizkušnje letošnje sezone v seriji SloEnduro, sta Avstrijca Birgit Braumann pri ženskah in Daniel Schemmel pri moških.

Daniel Schemmel  Foto: Nejc Bole
Daniel Schemmel  Foto: Nejc Bole

DOLINA > Za Birgit Braumann sta se na stopničke uvrstili lanska zmagovalka, Italijanka Giulia Albanese na drugo, in avstrijska mladinka Yana Dobnig na tretje. Za Danielom Schemmelom pa sta se uvrstila Korošca Peter Mlinar na drugo in lanski zmagovalec dirke in serije Vid Peršak na tretje.

Najboljši mladinec je Matjaž Istenič na skupno 12. mestu. V mlajši veteranski kategoriji je zmagal Robi Kordež, pri 40-letnikih in starejših pa je bil najhitrejši Italijan Ruggero Iob.

Na petem E3C je nastopilo 183 kolesark in kolesarjev iz devetih držav.

Daniel Schemmel, ki še ni dopolnil 19 let, je lani nastopal tudi v olimpijskem krosu in bil avstrijski mladinski prvak, bil pa je tudi evropski mladinski prvak v enduru. Birgit Braumann je lani v Dolini padla in si zlomila roko, letos se ji je izšlo bistveno bolje.

Med najhitrejšo deseterico se je znašlo še nekaj slovenskih tekmovalcev, saj so si od 4. do 9. mesta sledili Andrej Bratina, Tadej Razpet, Anže Žabjek, Tilen Leban, Sebastjan Stres in Nejc Huth.

Proge nad Dolino so kombinacija zbite zemlje in kamenja, na vrhu jih je ponoči malce namočil dež, a so se v rahli burji čez dan sušile.

SloEnduro se bo nadaljeval 28. in 29. maja v Cerknem. Še prej bosta dve enodnevni preizkušnji serije SloEnduro 4Fun - Enduro Krokar 24. aprila na Dobrni in Merjasec enduro 14. maja v Rušah.

Spletno uredništvo


Najbolj brano