Zmaga za lepšo jesen

Če so se pretekli konec tedna soočili s Celjani, s katerimi so imeli letos najslabšo prvoligaško bilanco, nogometaše Gorice za konec jesenskega dela čaka obračun z ekipo, ki so jo na dveh tekmah dvakrat premagali. To so seveda Radomlje.

Sandi Arčon (v belo-modrem dresu) je z dvema goloma 
odločil prvi dvoboj z Radomljami.  Foto: Jure Batagelj
Sandi Arčon (v belo-modrem dresu) je z dvema goloma odločil prvi dvoboj z Radomljami.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Z današnjo zmago bi novogoriška jesen dobila lepše obrise, vsak drugačen razplet pa bi jo obarval v sivo. Zadnjeuvrščena ekipa lige se je na 20 tekmah le enkrat razveselila polnega izkupička. Tri točke so Radomljani zabeležili, ko so to morda najmanj pričakovali. Zmago 2:0 so v 18. krogu dočakali proti sosedom iz Domžal. Ker Aluminij ne zlepa ne zgrda ne more zatresti tekmečeve mreže, so ohranili neznatne možnosti, da bi se spomladi morda le dokopali do devetega mesta in dodatnih kvalifikacij za obstanek. Scenarij se zdi sicer nerealen, že po verjetnostnem računu pa ni izključeno, da bodo še komu pokvarili načrte. Novogoričani so to že izkusili, pa čeprav so se na koncu razveselili treh točk.

Zlasti na prvem medsebojnem dvoboju konec julija gostiteljem ni šlo prav dobro od rok. Ko je Marko Nunić v končnici tekme z golom potrdil zakon bivšega, je bil na obzorju celo presenetljiv razplet. Za domači zasuk je v sklepnih petih minutah z goloma poskrbel Sandi Arčon. Oba strelca s prve tekme sta v letošnji prvenstveni sezoni zabila po pet golov. Nunić je proti Novogoričanom zadel v polno tudi na povratni tekmi, ki je postregla z neobičajnim razvojem dogodkov. Gostom, ki so zaigrali v premešani postavi, so na tekmi prisodili kar tri enajstmetrovke, po dobri uri igre pa so držali zanesljivo vodstvo s 3:0 in ob tem zapravili tudi kopico priložnosti. Nato so gostitelji v pičlih dveh minutah dosegli dva gola in napovedali še razburljivo končnico. Negotovost ni trajala dolgo, saj so Novogoričani s četrtim golom razblinili vse dvome o zmagovalcu.

Na prvih dveh medsebojnih obračunih sta Domžalčane vodila Dejan Djuranović in Jani Žilnik, v končnici jesenskega dela pa je taktirko prevzel Anglež Dave McDonough, mož z zanimivim trenerskim poreklom. Na dvobojih z Domžalami in Olimpijo ga je razveselil dvakratni strelec, 21-letni srbski ofenzivni igralec Filip Janković, obenem upa, da bo imel svoj dan z Gorico tudi leto starejši vratar Aljaž Ivačič. Gostitelji se ga bodo lotili z vsemi razpoložljivimi močmi v napadu, bolj zožen izbor bo imel trener Miran Srebrnič v obrambi.

Dvoboj bo zaradi poškodbe (aduktor) izpustil Miha Gregorič, Tine Kavčič pa bo po prestani virozi, ki je pretekli teden tresla povratnike v moštvu Matijo Bobna, Rifeta Kapića in Andreja Kotnika, tekmo začel na klopi. Dvoboj bo sodil Vojko Goričan iz Loč pri Poljčanah. ALEŠ SORTA


Najbolj brano