Zmaga za konec sezone

Rokometaši Istrabenz Plinov Izole so v zadnjem, 26. krogu 1. NLB Leasing lige premagali Sviš Ivančno Gorico s 33:27 (13:9). Sviš Ivančna Gorica je po porazu proti ormoški zasedbi v prejšnjem krogu zapravila vse možnosti za obstanek v družbi najboljših in bo prihodnjo sezono igrala v 1. B SRL.

Vratar Blaž Vončina je z dobrimi obrambami prispeval k zmagi 
Izolanov. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Vratar Blaž Vončina je z dobrimi obrambami prispeval k zmagi Izolanov. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

IZOLA > V uvodu tekme je vodil Sviš, po 6:5 pa se je razigral Peter Božič, ki je svojo ekipo s štirimi zaporednimi goli popeljal v vodstvo z 8:6.

Športna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Žibret (Trbovlje), Žitnik (Trebnje). Istrabenz Plini Izola: Kevič, Vončina, Gregorič, Zorič-Stepančič 5, Božič 7 (1), Batič 1, Madžarević 2, Jurič 3, Selišnik 1, Velkavrh 7, Čosić 5, Redžič 2, Vukovič. Sviš Ivančna Gorica: Slapničar, Pekeč, Potokar 1, Tekavec 2, S. Stopar 8, Zavodnik 3, Nered 2, Marušič 7, Marinčič 2, Košir 1, G. Stopar 1, Bučar, Pekolj, Hrovat. Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 1 (1), Sviš Ivančna Gorica 5 (1). Izključitve: Istrabenz Plini Izola 12, Sviš Ivančna Gorica 6 minut.

Nato so domačini zaigrali bolje, naraščala je tudi prednost, ki se je ob polčasu ustavila pri 13:9. Na začetku drugega polčasa je narasla na 16:9 in sanj o presenečenju gostov je bilo konec.

Peter Božič in Andraž Velkavrh sta bila najboljša strelca pri domačih, dala sta sedem golov, Simon Stopar je na drugi strani dal enega več.

STA


Najbolj brano