Izkušnje so prinesle uspeh

Zadnjeuvrščena Elektra je bila kar neugoden tekmec, a so košarkarji Portoroža kljub nihanjem v igri prišli do tretje zmage, h kateri je pričakovano največji delež prispeval izkušenejši del moštva. KK Portorož : Elektra 82:68 (40:40).

Miha Markič se je z zaporednimi prodori izkazal v uvodnih minutah drugega dela igre. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Miha Markič se je z zaporednimi prodori izkazal v uvodnih minutah drugega dela igre. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > V domačem taboru so se še kako zavedali pomembnosti dvoboja proti gostom iz Šoštanja, ki v letošnjem prvenstvu še niso slavili zmage, a so sobotni obračun pričeli zelo odločno. Po uvodnem zaostanku z 11:16 je domači trener Konstantin Subotić hitro posegel po minuti odmora, ki je malce zdramila nezbrane košarkarje, vendar pa večjega zasuka v igri ni prinesla.

LUCIJA > Športna dvorana, gledalcev 200, sodniki: Jeršan (Ljubljana), Česen (Kranj) in Vuga (Izola); četrtine - 19:19, 21:21, 25:13, 17:15.

Portorož: Barbarič 2, Zaro, Močnik 14 (2:2), Borse, Petrović 10 (6:5), Modrić 21 (9:6), Čigoja, Buda 11 (1:1), Končarevič, Besedič, Ožbolt 15 (2:2), Markič 9 (5:4). Trener: Konstantin Subotić. Elektra: Kosi, Špegel, Zagorc 9 (4:2), Malus 17 (4:3), Lekič 8, G. Bukovič, U. Bukovič 3, Bajramlić 17 (5:5), Hasić, Horvat 3 (1:1), Brčina 11 (2:2). Trener: Jernej Kobale. Prosti meti - Portorož 25:20, Elektra 16:13; trojke - Portorož 25:8 (Ožbolt 3, Močnik 2, Petrović 1, Modrić 1, Markič 1), Elektra 15:5 (Brčina 3, Zagorc 1, U. Bukovič 1); osebne napake - Portorož 20, Elektra 26; skoki - Portorož 37, Elektra 33.

Moštvi sta se do glavnega odmora menjavali v vodstvu, ob medli obrambni predstavi pa sta tekmeca prvi polčas končala s po 40 doseženimi točkami. “S prvim polčasom nikakor ne moremo biti zadovoljni, saj smo delovali precej zmedeno. Obramba ni bila dovolj čvrsta, v napadu pa smo preveč žog vrgli v prazno, kar se je poznalo tudi pri rezultatu,” je prvih dvajset minut ocenil Subotić, ki je bil lahko bistveno bolj zadovoljen z nadaljevanjem.

Dva uspešna napada Saša Ožbolta sta napovedala nalet Portorožanov, ki ga je z osmimi zaporednimi točkami nadaljeval Miha Markič, z atraktivno akcijo za vodstvo s 65:49 v 30. minuti pa zaključil agilni Jan Barbarič. S tem pa odpor Elektre še ni bil dokončno strt, saj je manjši padec koncentracije v domači zasedbi gostom omogočil ponoven priključek. Pet minut pred koncem sta ob vodstvu ladjarjev s 70:65 dokončno stvari v svoje roke vzela domača velikana Stipe Modrić in Nejc Buda, ki sta bila ob navdušenju domačih navijačev najbolj zaslužna za mirno končnico.

“Po solidnem prvem polčasu smo tretjo četrtino začeli preveč medlo. Igrali smo prepočasi. Nato smo zaigrali hitreje in napravili priključek. A izkušena ekipa Portoroža je naš napad odbila in zasluženo zmagala,” je pomen izkušenj poudaril trener Elektre Jernej Kobale, medtem ko si je Subotić po dolgem času lahko malce odahnil: “Končno smo v končnici ohranili mirnost. Modrić in Buda sta kljub vse zdravstvenim težavam v odločilnih trenutkih prevladovala pod košem. V obdobju, ko nikakor nismo našli poti do nasprotnikovega obroča, je naš voz povlekel Ožbolt, svoje delo pa so korektno opravili tudi ostali košarkarji.”

Portorožane že jutri čaka domači pokalni obračun s Šenčurjem, v soboto pa zadnje letošnje gostovanje pri tretjeuvrščeni Rogaški, proti kateri naj bi na parket že stopil Jure Besedič, ki je bil sicer že v soboto pripravljen zaigrati na lastno odgovornost. SIMON MALJEVAC


Najbolj brano