Zmaga v Srbijo in na Madžarsko

Na teniških igriščih ŠRC Bonifika se je s finalnimi dvoboji končal eden najmočnejših evropskih teniških turnirjev do 12 leta starosti. Udeležilo se ga je več kot 200 igralcev in igralk iz 18 držav.

Zmagovalca turnirja - desno Hamad Medjedović (Srbija) in 
Ammarisa Kiara Toth (Madžarska). Foto: Tk Koper
Zmagovalca turnirja - desno Hamad Medjedović (Srbija) in Ammarisa Kiara Toth (Madžarska). Foto: Tk Koper

KOPER >Pri dečkih je pokal Luke Koper zasluženo dvignil najboljši srbski igralec Hamad Medjedović iz Novega Pazarja, ki je v finalu premagal najboljšega hrvaškega igralca Lovreta Ercega s Splita z 6:2 in 6:3. “Zmage sem zelo vesel. Odprla mi bo lažjo pot za nadaljevanje kariere v kategoriji do 14,” je povedal Srb, ki ga trenira kapetan srbske reprezentance za Davisov pokal Bogdan Obradović, in dodal: “Letos sem zmagal na podobnih turnirjih v Beogradu in Ulcinju, več mi pomeni današnja zmaga, saj je bila konkurenca tu veliko močnejša.”

Pri deklicah je slavila Madžarka Ammarisa Kiara Toth iz Budimpešte, ki je v finalu premagala Nemko Lauro Isabel Putz iz Münchna z 6:1, 6:1. Po tekmi je povedala: “Presrečna sem, saj sem si zmage v Kopru zelo želela. Zahvaljujem se organizatorjem za odlično izpeljan turnir, všeč pa mi je bil tudi izlet z ladjo.” Tothova je finale pred finalom odigrala v polfinalu, ko je v treh nizih strla odpor najboljše Britanke Kylie Bilchev iz Londona. V igri dvojic sta slavila Derrick Chen in Harry Lazell (oba VB), pri deklicah pa Tothova in Daniela Glanzer (Aut). Zmaga v mešanih dvojicah je pripadla paru Chen-Amelia Busset (oba VB).

Letos primorski teniški igralci in igralke niso zabeležili vidnejših uvrstitev. V kategoriji mini tenis sta slavila Žana Bjelkić in Rok Kovačič (oba TK Koper).

“Zelo sem vesel, da nam je uspelo izpeljati še en kvaliteten turnir. V klubu smo si pred leti zastavili cilj, da ta turnir postane Orange Bowl na pesku za mlade. V imenu organizacijskega odbora se zahvaljujem vsem zvestim pokroviteljem, ki nam vsako leto stojijo ob strani,” je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Koper.

RJN


Najbolj brano