Zmaga prinaša obstanek

Tesen sobotni poraz proti Heliosu ni pokvaril vzdušja v taboru Portorožanov, ki drevi gostijo Hopse (20.30). Zmaga bi ladjarjem praktično že zagotovila obstanek med elito ter jih še bolj približala igranju v četrtfinalu.

Portorožani bodo drevi lahko spet računali na povratnika v 
ekipo, centra Stipeta Modriča (št. 13). Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Portorožani bodo drevi lahko spet računali na povratnika v ekipo, centra Stipeta Modriča (št. 13). Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Osnovni cilj Portorožanov pred pričetkom nove prvenstvene sezone je bil ohranitev prvoligaškega statusa. Z današnjo zmago bi ta cilj bržkone tudi že izpolnili, saj bi si pred današnjimi tekmeci priigrali že tri zmage prednosti. V uvodnih petih krogih lige za obstanek so ladjarji nanizali štiri zmage, med katerimi je bila tudi tista z gostovanja na Polzeli, ki je četi Konstantina Subotića dala dodatnega zagona. Kljub temu, da navijači že razmišljajo o potencialnemu tekmecu v četrtfinalu, se v portoroškem taboru zavedajo, da za zagotovitev mesta med elitno osmerico potrebujejo vsaj še dve zmagi na parketu, kar bi ob že vknjiženi administrativni domači zmagi proti bankrotiranemu Mariboru moralo zadostovati. “Dvoboj je zelo pomemben za obe ekipi, saj tudi Hopsi upajo na zmago, ki bi jim olajšala delo v boju za obstanek. V kadru bodo vsi igralci, šele pred tekmo pa bom vedel na koga lahko maksimalno računam. Gostje dobro skačejo in odlično mečejo z razdalje. V moštvu imajo kar nekaj izkušenih igralcev, poleg tega pa jih krasi tudi dolga klop, vendar bomo kljub temu odločno napadli novi dve točki,” je dvoboj napovedal Subotić. Obenem je izrazil upanje, da bo njegovo moštvo, ki ga poraz z Domžalčani ne bi smel preveč pretresti, zadržalo pozitiven pristop: “Pot do zmage moramo iskati z dobro obrambo. Potrebno bo igrati odločno in zavzeto skozi vse srečanje.”

V ekipo se vrača Stipe Modrić, ki bo moral prispevati svoj delež v bitki pod obročema, saj so imeli Portorožani na zadnjih tekmah kar nekaj težav v skoku. Zelo dobrodošel pa bo tudi kakšen natančen met z razdalje, saj je vodilno moštvo lige za obstanek še naprej med najslabšimi pri izkoristku metov za tri točke.

SM


Najbolj brano