Zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva

Odbojkarji Salonita so v tekmi 1. kroga 1. DOL za moške doma premagali SIP Šempeter s 3:0 (14, 19, 21).

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI > V Šempetru gledalci niso videli presenečenja. Domači odbojkarji niso bili enakovredni primorski ekipi, ki jo letos vodi Gregor Jerončič. Primorci so ves čas tekme nadzorovali položaj, njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva.

Pomlajena domača ekipa je v prvem po začetnem izenačenju na 4:4 naredila preveč napak, kar so izkušeni gosti izkoristili in povedli 8:5, v nadaljevanju so kljub večjemu številu menjav domačega trenerja Sebastjana Cilenška svojo prednost povečevali in zasluženo dobili niz s 25:14.

V drugem nizu, ko je pri domačih Gašper Vrhunc na mestu sprejemalca zamenjal Denisa Robido, so le ti niz začeli zbrano in z dobro igro povedli s 3:0, a gostje so hitro vrnili in izenačili na 4:4. Ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:7, pred drugim tehničnim odmorom že za štiri, niz pa mirno pripeljali h koncu.

Tretji niz je bil izenačen do izida 20:20, toda v končnici so izkušeni gostje pokazali več zbranosti in zmagali s 25:21.

> Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 100, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).

> SIP Šempeter: Marovt, Robida, Oder, Port, Pokeršnik, Majer, J. Vrhunc, G Vrhunc, Javornik, Majcenovič, Hirci, Markovič, Hrastovec.

> Salonit Anhovo: Česnik, Šarič Jereb, Karnel, Pirih, Mijatovič, Čabarkapa, Kovačič, Gadnik, Tomič, Jerončič, Trener: Jerončič Gregor

STA


Najbolj brano