Zmaga kot češnja na torti

Za primorskima košarkarskima drugoligašema Mesarijo Prunk Sežana in Plamo pur je uspešen uvod v sezono. Zmaga v prestižnem medsebojnem obračunu bi za obe moštvi pomenila pravo češnjo na torti.

 Foto: STA
Foto: STA

SEŽANA > Veseli december bo ljubiteljem košarke na Sežanskem in Bistriškem popestril nocojšnji (ob 19. uri) dvoboj Mesarije Prunk in Plame pur. Obe ekipi sta pred tedni že izpadli iz pokalnega tekmovanja, tako da se lahko povsem posvetita prvenstvenim dvobojem.

Nadaljevati zmagovalni niz

Vloga favorita pripada domačinom, ki imajo trenutno na svojem računu maksimalen izkupiček, s čimer so presegli tudi najbolj optimistične napovedi pred pričetkom sezone. Novinec na klopi mesarjev Igor Thaler je prenovljeno zasedbo presenetljivo hitro sestavil v uigrano celoto, kar je zadostovalo za sedem prepričljivih zmag in delitev prvega mesta z ljubljansko Ilirijo. Večino igralnih minut je trener Thaler namenil osmerici košarkarjev, med katerimi je za zdaj strelsko najbolj uspešen center Mirnes Husić s povprečjem 13,1 točke na tekmo. Le točko manj prispevata krilna košarkarja Gašper Jordan Rojko ter Milan Kovačević, ki je obenem tudi prvi skakalec lige s povprečjem 10,1 skoka na tekmo. Dvomestno število točk so večkrat presegli tudi Matic Urbas, Vito Furlan in Aljaž Korošec. Thaler je pred svojim premiernim sežansko-bistriškim derbijem optimist: “Verjamem, da lahko zmagamo in podaljšamo naš uspešen niz. Dobro vem, da v derbijih večkrat ne odloča forma, temveč trenutni navdih. Vsi v klubu nestrpno čakamo to tekmo in le upam lahko, da igralci ne bodo podlegli vzdušju. Obe ekipi prejemata malo točk, zato pričakujem nizek rezultat. Bistričanom ne smemo pustiti preveč odprtih metov za tri točke.”

Pozorni na sežanski skok

Tudi v taboru Plame pur so trenutno lahko zadovoljni s pogledom na prvenstveno razpredelnico, saj četrto mesto zadovoljuje njihove apetite. Minulo soboto so z domačim porazom proti Konjicam zapravili priložnost, da bi vodilnima zasedbama še močneje dihali za ovratnik. Odveč je poudarjati, kaj bi za ekipo Roka Dežmana ter tradicionalno številne navijače bistriškega moštva pomenila zmaga v Sežani. Tudi v novi sezoni imata glavno vlogo v bistriškem moštvu Anže Srebovt in Tilen Zalar, po poškodbi se je uspešno vrnil Robi Hreščak, zelo rezervirano za zdaj delujeta Klemen Muha in Marko Čergič, medtem ko je ostrostrelec Jaka Brlan na večini tekem preveč žog zmetal v prazno. “Po zdravstvenih težavah, ki so nas pestile v zadnjih dveh tednih, smo se končno sestavili. Motivacija ne bo vprašljiva, saj gre za sosedski derbi. Pregledali smo zadnje posnetke tekem sežanske ekipe in jasno nam je, da moramo za uspeh zaustaviti njihov napadalni skok,” je pričakovanja pred vedno vročim sosedskim derbijem predstavil Dežman, ki je v teh dneh dodatno obremenjen s pripravami mladinske reprezentance, s katero bo kot pomočnik trenerja odpotoval na evropsko prvenstvo v Turčijo.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano