Zmaga je odšla v Koper

Rokometaši Kopra 2013 so v tekmi 3. kroga lige NLB v gosteh premagali ekipo LL Grosist Slovan s 27:26 (14:12). Ob obilici priznanj iz največjih tekmovanj v bogati igralski in trenerski karieri Veselina Vujovića bo zmaga proti Slovanu resda ostala v globoki senci, a bo vendarle zapisana kot prva v njegovi epizodi na klopi koprskega prvoligaša.

Rokometaši Kopra 2013 so v tekmi 3. kroga lige NLB v gosteh 
premagali ekipo LL Grosist Slovan s 27:26 (14:12). Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Rokometaši Kopra 2013 so v tekmi 3. kroga lige NLB v gosteh premagali ekipo LL Grosist Slovan s 27:26 (14:12). Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > “Seveda sem si želel, da bi že prej prvič zmagali. Realno bi bilo, da bi slavili na eni izmed prvih dveh tekem, vendar nismo. Tokrat smo odigrali bolje kot proti Trebnjem in Mariboru, čeprav ob pogledu na končni rezultat tega morda ni videti,” je v petek zvečer na Kodeljevem po minimalni zmagi proti Slovanu (27:26) razmišljal strateg RD Koper 2013 Veselin Vujović.

Po dveh uvodnih remijih so Koprčani nujno potrebovali poln izkupiček in do njega tudi prišli, čeprav so za to morali preliti precej več znoja, kot so pričakovali. Tako v prvem kot tudi v drugem polčasu so si že priigrali štiri zadetke naskoka, a odpora čvrstih Ljubljančanov niso uspeli zlomiti. “Mladost in pomanjkanje izkušenj sta bila glavna razloga za padce v naši igri, tako da je bila končnica zelo dramatična. Manjkalo nam je mirnosti, nasprotnikom smo poklanjali darila, ki so jih ti izkoriščali in med nas naselili nervozo. Je pa zmaga zelo dobrodošla tudi v psihološkem pogledu. Verjamem, da bo iz tedna v teden lažje, tako da bomo prikazali boljše igre,” meni Vujo, ki ga delo z mladimi talenti ne utruja: “Gre za naporno delo, ki mi je v zadovoljstvo. Najbolj sem vesel, ko vidim, da fantje napredujejo iz dneva v dan. Nisem pričakoval tako izenačene lige. V prihodnje bo zagotovo še precej presenečenj. Pozorno spremljam tudi igralce iz drugih klubov in moram priznati, da imam kaj videti.”

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 200, sodnika D. Ivančič, I. Ivančič.

LL Grosist Slovan: Jugovic, Prevolnik 3, Serdinšek-Ekart 1, Marinček, Marušič 4, Nunčič, Marojevič 5 (4), Podpečan, Krivic, Fidel 1, Cigale, Kaučič 1, Novak 1, Sankovič 7, Atanasov 3.

Koper 2013: Vončina, Dolenc, Grtezič 4, Vlah 6, Krečič 3, Matijaševič, Vran, Moljk 2, Zugan, Rapotec 4, Smolnik 1 (1), Sokolič, Guček 1, Marić, Planinc 5 (1), Bratkovič 1 (1).

Sedemmetrovke: LL Grosist Slovan 4 (4), Koper 2013 3 (4).

Izključitve: LL Grosist Slovan 6, Koper 2013 6 minut.

STA

Zvezdnik na koprski klopi je bil v prvi polovici petkovega dvoboja zelo glasen v komunikaciji s svojimi varovanci in tudi sodniki. Nadaljevanje tekme je prineslo drugačnega Vujovića, ki je ohranil mirnost tudi v zadnji minuti, ko so se koprskim rokometašem pošteno tresle roke. “Sodniki so imeli malce nenavaden kriterij in to sem jim tudi povedal. Kot selektor pa se vendarle ne nameravam spuščati v polemike ne z njim ne s trenerskimi kolegi,” je zaključil 56-letni Črnogorec.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano