Zmaga bi bila dobrodošla

Nogometaši Gorice bodo prvoligaško pomlad odprli v Krškem. Dvoboj po več kot dvomesečnem premoru prinaša precejšnji odmerek nepredvidljivosti in negotovosti.

Miran Burgić (v ospredju v belo-modrem dresu) bo tudi 
spomladi eden glavnih  novogoriških adutov v napadu.   Foto: Jure Batagelj
Miran Burgić (v ospredju v belo-modrem dresu) bo tudi spomladi eden glavnih novogoriških adutov v napadu.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Prikazano na preglednih tekmah v zimskem pripravljalnem obdobju bo dobilo ustrezen predznak na prvenstvenih obračunih. Kakšen bo ta, utegne nakazati že jutrišnji obračun v Krškem. Gorica resda zaseda četrto mesto na lestvici, medtem ko so gostitelji osmi, a podrobnejši vpogled razkriva, da sta tekmeca dejansko precej bliže. Loči ju le šest točk, za povrh pa v dveh jesenskih medsebojnih obračunih Novogoričanom ni uspelo zmagati. Poln izkupiček bi bil za izbrance Mirana Srebrniča vsekakor dobrodošel iz več vidikov. Eden je psihološki, saj spodbuden spomladanski začetek pomeni potrditev o pravilno zastavljenih smernicah v pripravljalnem obdobju.

Še pomembnejši bi bil neposreden učinek na lestvici. Zmaga pomeni ohranitev četrtega mesta, ki po vsej verjetnosti prinaša nastop v evropskih pokalih tudi v prihodnji sezoni. S tem pa tudi bolj sproščeno nadaljevanje, v katerem bo čez teden dni gost novogoriškega športnega parka Maribor. Obračun z najbolj trofejnim slovenskim klubom imajo za zdaj podčrtan le novogoriški privrženci, misli trenerskega štaba pa ta čas zaseda le jutrišnji dvoboj na stadionu Matije Gubca. Ta se je že večkrat izkazal za neosvojljivo trdnjavo, pa ne le za modro-bele. Lani so po izgubljenem jesenskem dvoboju dobili spomladanski obračun v Krškem, zato ne bi imeli nič proti, če bi se zgodovina ponovila.

Ni izključeno, da bo o zmagovalcu odločal le en gol. Ekipi namreč nista (bili) zgled jesenske učinkovitosti. Krčani so na 21 tekmah dosegli 20 zadetkov, Novogoričani štiri več. Po premikih na zimski nogometni tržnici so gostitelji ohranili glavne napadalne adute, tudi oba strelca na medsebojnih tekmah Martina Kramariča in Filipa Dangubićater neugodnega Ganca Ibrahima Mensaha. Večja neznanka je po odhodih Andreja Kotnika, ki je z izenačujočim golom na domači tekmi proti Krčanom priigral točko, in Sandija Arčona novogoriški ofenzivni potencial. Tu so novinci Andrija Filipović, ki naj bi z Miranom Burgićem zaigral od prve minute, Donatus Edafe in Leon Marinič. Povratnik se je sicer v zadnjih dneh boril z virozo, Dejan Žigon pa z lažjo poškodbo.

“Pomembno je, da prenesemo naboj z močnih prijateljskih tekem tudi na ligaške. Na igrišču bomo spomladi poskušali prevzeti nekaj več tveganja kot jeseni, razvoj dogodkov pa bodo narekovale tudi okoliščine na igrišču,” je povedal Srebrnič.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano