Zmaga Gričarja

Budanje z okolico so sredi marca že šestič gostile mednarodno otvoritveno tekmovanje zmajarske sezone. Nad Vipavsko dolino se je najbolje znašel Škofjeločan Primož Gričar.

Zmajarji iz 12 držav so nad Vipavsko dolino vzletali z Lijaka in Kovka.  Foto: Matjaž Valjavec
Zmajarji iz 12 držav so nad Vipavsko dolino vzletali z Lijaka in Kovka.  Foto: Matjaž Valjavec

BUDANJE > V nedeljo se je na zmajarsko - padalskem pristajališču v Vipavski dolini končalo šesto tekmovanje Aeros Winter race, ki zadnja leta privablja množico vrhunskih zmajarjev z vseh koncev Evrope. Organizirata ga Krokar iz Železnikov in Društvo za prosto letenje Posočje s Tolmina - z vodjem tekmovanja Ivanom Brovčem. Tokrat je 50 zmajarjev iz 12 držav (prišli so tudi iz Litve in Poljske) v štirih dneh bolj ali manj nadležne burje uspelo odleteti tri etape.

Dvakrat so startali z Lijaka nad Novo Gorico, enkrat pa s Kovka nad Budanjami. Etape v zahtevnih razmerah zračnega premetavanja so bile dolge 49, 80 in 60 kilometrov. Celo v najboljših razmerah drugega dne je z severovzhodnikom in celotno etapo uspelo opraviti le 26 pilotov.

Zmagal je eden boljših v svetovnem pokalu, član Leta iz Škofje Loke Primož Gričar pred Italijanoma Antonom Moroderjem in Eliom Cataldijem. Med Primorci se je z osmim mestom najbolje izkazal član Posočja Matjaž Klemenčič. Njegova klubska kolega Iztok Jarc in Alan Sattler sta zasedla 16. oziroma 29. mesto.

Naslednje mednarodno tekmovanje zmajarjev na Primorskem bo Kobala open v Tolminu, kjer se bodo piloti zbrali 17. avgusta, organizatorja pa bosta ista kot v Vipavski dolini.

IM


Najbolj brano