Zmaga Binderju, naslov Orlu

Na odprtem državnem prvenstvu v jadralskem dvobojevanju se je pomerilo enajst posadk iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske.

Zanimiv match race pred Izolo
Zanimiv match race pred Izolo 

IZOLA > Po skupno 55 izpeljanih dvobojih je absolutno zmago odnesla posadka krmarja Christiana Binderja iz Avstrije, drugo mesto v absolutni razvrstitvi in državni naslov v jadralskem dvobojevanju pa je osvojila posadka Jureta Orla.

Čeprav so prvenstvu že drugo leto zapored grozile skope vetrovne napovedi, je z malo vremenske sreče rutinirani in uigrani ekipi razsodnikov, regatnega in organizacijskega odbora uspelo izpeljati več od najbolj optimističnih pričakovanj. V dveh kratkih poznojesenskih dneh je enajst posadk iz štirih držav odjadralo vse predvidene regate “round-robina”. Hladna sobota z 8 do 12 vozli severnika ter malce toplejša nedelja s pol manj vetra, več nihanji in občasnimi bonacami, sta bili dovolj, da so imeli prav vsi jadralci obilo možnosti pokazati svoje sposobnosti.

Avstrijska ekipa Christiana Binderja je spet potrdila, da ji regate v Izoli ustrezajo in je brez enega samega izgubljenega dvoboja postala skupni zmagovalec prvenstva. Z vsega točko zaostanka je presenetila posadka domačega krmarja Jureta Orla. Po kar nekaj letih izostanka z dvobojevalskih regatnih polj je posadka, v kateri so bili ob krmarju Orlu še Aleš Božnik, Mitja Beltram, Vid Jeranko in Davor Glavina izgubila le dvoboj z zmagovalno avstrijsko posadko.

Državni podprvak je s skupnim tretjim mestom postal trenutno najvišje uvrščeni Slovenec na ISAF match race lestvici, Dejan Presen, ki pa je s posadko (Miha Truden, Andrea Bakovnik, Luka Bebler) meril vsaj korak više. Zato pa je bilo obilo odkritega veselja zaznati na barki Bojana Rajarja (Miran Pavlič, Rok Korošec, Aljoša Cilenšek), bronastih v razvrstitvi državnega prvantva in četrtih v absolutni konkurenci. RN


Najbolj brano