Zmaga Arrigonija

Tokrat so bili med primorskimi ekipami zaposleni le prvoligaši. Moštvo Arrigonija je v boju za obstanek doseglo ključno zmago z Olimpijo.

Simon Frank je v dramatičnem obračunu z Olimpijo za Arrigoni prispeval odločilno peto točko. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Simon Frank je v dramatičnem obračunu z Olimpijo za Arrigoni prispeval odločilno peto točko. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA >Med sobotnimi tekmami 16. prvoligaškega kroga je bila le ena primorska. Na ključnem dvoboju z neposrednim tekmecem za obstanek, Olimpijo, so fantje Arrigonija po maratonskih devetih dvobojih le zmagali. Erik Paulin je premagal vse tekmece, na odločilni deveti tekmi pa je Simon Frank s 3:2 dobil dvoboj z Miho Flajsom in poskrbel, da so točke ostale v Izoli, Olimpija pa prikovana na dnu lestvice.

Na derbiju vrha sicer ni bilo presenečenja, saj je Kema premagala Maribor. Tudi v ženski ligi vodilni Fužinar ne pozna milosti.

1. SNTL moški

16. krog - Mengeš - Cirkovce 1:5, Arrigoni : Olimpija 5:4 (Frank : Grm Urbančič 0:3, Paulin : Flajs 3:0, Vigini : Boldin 2:3, Paulin : Grm Urbančič 3:0, Frank : Boldin 0:3, Vigini : Flajs 3:1, Paulin : Boldin 3:0, Vigini : Grm Urbančič 2:3, Frank : Flajs 3:2), Kema : Maribor 5:3, Ilirija : Kema II 5:4, Krka : Letrika (večerna tekma).

1. SNTL ženske

12. krog - Ptuj : Vesna 3:5, Fužinar : Logatec 5:0, Arrigoni : Muta 5:4.

STA, IM


Najbolj brano