Zmaga v Argentino

Julieta Lara Estable iz Argentine je zmagovalka teniškega turnirja ITF Luka Koper Ladies Open, ki se je v soboto končal v Kopru. V finalu je v treh nizih premagala Dejano Radanović iz Srbije. V teniškem centru na Bonifiki pa še ne bo počitka, saj bo prihodnji teden tam potekal mednarodni turnir igralcev do 14. leta starosti.

18-letna Argentinka Julieta Lara Estable je v Kopru slavila 
tako med posameznicami kot v dvojicah. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
18-letna Argentinka Julieta Lara Estable je v Kopru slavila tako med posameznicami kot v dvojicah. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Julieta Lara Estable, 18-letna igralka iz Buenos Airesa, sicer 15. mladinka na svetovni jakostni lestvici, je v sobotnem opoldanskem finalu slavila 3:6, 6:4 in 6:2. Na poti do končne zmage je med drugimi premagala tudi obetavni slovenski igralki, Hano Mraz v prvem krogu in Manco Pislak v četrtfinalu.

V finalu je Argentinka po izgubljenem prvem nizu v drugem zaigrala precej bolj odločno in strla odpor Srbkinje. “To je moja druga zmaga na futures turnirjih, tako da se bom že na prihodnji WTA lestvici prebila med 500 najboljših igralk na svetu. V Kopru sem se počutila odlično. Zahvaljujem se organizatorjem za gostoljubnost in dobro pripravljena igrišča,” je bila z rezultatom in organizacijo zadovoljna Establejeva, ki je skupaj z Barbaro Kotelesovo dobila tudi turnir dvojic. V finalu sta s 3:6, 7:5 (10:7) premagali Pislakovo in Slovakinjo Jano Jablonovsko.

Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 ameriških dolarjev so nastopile tudi tri obetavne primorske teniške igralke: Silvija Peroša (TK Koper), Laura Sarah Ambrožič (Hari) in Sara Palčič (Ta Los Vanganelos); vse so izgubile v prvem krogu. Prva nosilka, Hrvatica Silvia Njirić (418. WTA), je izpadla v četrtfinalu. V najbolj razburljivem dvoboju turnirja, ki je trajal več kot štiri ure, jo je s 7:6(5), 6:7(4) in 7:6(3) premagala mladinska evropska prvakinja, Madžarka Anna Bondar, ki je nato v polfinalu izgubila proti Dejani Radanović.

“Po več moških ITF turnirjih smo se tokrat prvič odločili organizirati še ženskega, predvsem zato, da omogočimo nastop perspektivnim slovenskim igralkam, od katerih so kar štiri med prvimi stotimi na svetovni mladinski jakostni lestvici. Zadovoljni smo, saj je bila udeležba zelo kvalitetna. Sploh četrtfinalni dvoboj med Njirićevo in Bondarjevo je bil na precej višjem nivoju, kot so običajno dvoboji na turnirjih serije futures,” je dogajanje komentiral direktor turnirja Ervin Hafner.

Za koprske teniške delavce pa še ne bo počitka, saj se bo že ta konec tedna začel mednarodni turnir 5. Banka Koper Junior Slovenia Open do 14 let, na katerem bo nastopilo tudi številčno zastopstvo iz vseh primorskih klubov.

ALJA TASI


Najbolj brano