Zlato žensk in srebro moških

Minuli konec tedna so v Novi Gorici in Kamniku izpeljali državni kegljaški članski prvenstvi moških in ženskih dvojic. Izvrstno se je odrezal postojnski Proteus, saj sta Maša Miklavec in Anja Ulaga postali prvakinji, moška dvojica pa je osvojila srebro.

Postojnski Proteus je na državnem prvenstvu moških dvojic v 
Novi Gorici osvojil srebro.  Foto: Igor Mušič
Postojnski Proteus je na državnem prvenstvu moških dvojic v Novi Gorici osvojil srebro.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA >Moški so se pomerili na kegljišču novogoriškega športnega parka. Med 24 dvojicami iz 16 klubov sta se člana postojnskega KK Proteus Liv Denis Čehanović in Dominik Ogrizek ustavila šele v finalu. Tam sta ju z 2:0 (150:137, 148:122) premagala kegljača Kamnika Marko Oman in Klemen Mahkovic. Postojnčana sta sicer v polfinalu po hudem boju in podaljšani igri (1:1, 164:141, 146:176 in 13:15) izločila dvojico kranjskega Triglava Janže Lužan - Aleš Blaž. Preostale tri najboljše primorske dvojice Miro Kocjančič - Gorazd Gorjup (Izola) Henrik Marinac - Mitja Cvejanov (Portorož) in Miran Kravos - Drago Radočaj (Gorica) so pot končale v osmini finala.

Članice so se za državne naslove pomerile v Kamniku, kjer sta bili med 24 pari iz 18 klubov najboljši kegljavki postojnskega Proteusa Maša Miklavec in Anja Ulaga. V finalu sta z 2:0 (125:117 in 126:123) premagali Celjanki Sašo Črep in Nino Podlesnik. Postojnčanki sta sicer v polfinalu tesno (1:1, 119:147, 151:140 in 23:19) izločili domačinki Lidijo Pirman in Tadejo Kokalj. Preostali najboljši primorski dvojici Vera Černe - Danka Damjanović (Gorica) in Tina Ugrin - Rozeta Zotiš (Izola) sta izpadli v osmini finala.

Niz državnih prvenstev se bo konec tedna nadaljeval s članskim prvenstvom v sprintu - za moške v Kranju in za ženske v Ljubljani. IM


Najbolj brano