Žgajnarjeva in Kravanja

Na Bovškem, kjer je osrednji šport tek na dolge proge, so na enajstem atletskem večeru izbrali najboljšega fanta in dekle v minuli tekaški sezoni. Nagrajena sta bila Tanja Žgajnar in Žiga Kravanja.

Akterji podelitve, z leve: direktor AZS Luka Steiner,  nagrajenca Žiga Kravanja in Tanja Žgajnar  ter župan Bovca  Valter Mlekuž.  Foto: Simon Tapaj
Akterji podelitve, z leve: direktor AZS Luka Steiner, nagrajenca Žiga Kravanja in Tanja Žgajnar ter župan Bovca Valter Mlekuž.  Foto: Simon Tapaj

ČEZSOČA >Atletska dejavnost na Bovškem je združena v Tekaškem društvu Bovec, kjer pod vodstvom trenerja Vasje Viteza že dobro desetletje rastejo obetavni rodovi mladih tekačev na dolge proge. Bovčani so posebej močni v osnovnošolskih kategorijah.

Izjemni sta bili lanski društveni ekipi deklic in dečkov. Dekleta so si priborila srebro na osnovnošolskem državnem prvenstvu v gorskem teku in v konkurenci osnovnošolskih ekip na Ljubljanskem maratonu. Dekleta so osvojila še bron na DP v gorskih štafetah in na teku trojk v Ljubljani.

Fantje so bili drugi na teku gorskih štafet v Socki, na teku trojk v Ljubljani, na DP v gorskih tekih in tudi srebrni v vseekipni razvrstitvi na DP za osnovne šole na Ljubljanskem maratonu.

V starejših kategorijah TD Bovec ni tako uspešno. Kasneje pač mladi odhajajo na šolanje daleč od doma. Nekateri nadaljujejo v drugih klubih, mnogi pa žal ne morejo ali pa ne zmorejo več intenzivnega treninga. V starejših kategorijah je precejšen tekmovalni osip.

Pred kratkim je TD Bovec na enajstem klubskem atletskem večeru v Čezsoči izbralo tekačico in tekača minulega leta.

Za najboljše dekle je bila proglašena gorska tekačica Tanja Žgajnar. Zanjo je bil vrhunec srebro na državnem prvenstvu v gorskem teku in bron na osnovnošolskem državnem prvenstvu v tej disciplini. Četrta je bila na DP v dolgih tekih.

Za atleta leta je bil proglašen starejši deček Žiga Kravanja. Njegov vrhunec je bilo bronasto odličje na DP na 5000 metrov, kjer je dosegel klubski rekord 17:47,66. Na DP v krosu je bil peti. Kot prvi član Tekaškega društva Bovec se je uvrstil v pionirsko reprezentanco Slovenije. IM


Najbolj brano