Ženska nogometna vrsta dvakrat na Bonifiki

Slovenska ženska članska reprezentanca je te dni na pripravah v slovenski Istri. Nogometna izbrana vrsta selektorja Damirja Roba bo odigrala dve prijateljski tekmi.

Slovenija se je lani na Bonifiki v kvalifikacijah merila z evropskimi prvakinjami Nemkami. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slovenija se je lani na Bonifiki v kvalifikacijah merila z evropskimi prvakinjami Nemkami. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Že danes se bo ob 15. uri na koprski Bonifiki pomerila z mladinsko izbrano vrsto U-19 Združenih držav Amerike, v nedeljo pa jih (prav za dan žena, 8. marca) čaka še dvoboj s francosko selekcijo U-19.

“Že ti dve uvodni tekmi bosta postregli z odgovori na določena vprašanja. Vse je vse podrejeno pripravam in kvalifikacijam za evropsko prvenstvo, s katerimi začenjamo septembra letos. Že ob koncu prejšnjih kvalifikacij se je nakazalo, v kateri smeri želimo naprej. Nekaj izkušenih igralk, ki so v prejšnjih obdobjih zelo uspešno nastopale in pustile globok pečat v reprezentanci, je prepustilo mesto mlajšim. Jedro reprezentance ostaja, nekatere igralke pa bodo morale prevzeti večje breme in odgovornost znotraj ekipe,” je napovedal slovenski selektor Damir Rob.

Ni treba posebej poudarjati, da so Američanke velesila svetovnega ženskega nogometa, Francozinje pa bi to želele postati, zato se na Bonifiki obetata dva zanimiva dvoboja, za katera smo izvedeli zgolj naključno.

SJ


Najbolj brano