Žemlja glavni slovenski up

Na teniškem turnirju Tilia Slovenia Open 2015, ki se bo v soboto začel v Portorožu, bo glavni slovenski up Grega Žemlja, saj tako Blaž Kavčič kot tudi Blaž Rola ne bosta nastopila. V ŠRC Marina pa prihodnji teden ne bo vse potekalo le v znamenju tenisa, saj organizatorji napovedujejo bogat vzporedni program.

Turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open so včeraj v Ljubljani predstavili (z leve): Jaka Gornik, direktor  
Futurističnega  marketinga, Denis Topčič, direktor turnirja, in Gregor Krušič direktor TZS. Foto: Picasa
Turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open so včeraj v Ljubljani predstavili (z leve): Jaka Gornik, direktor Futurističnega marketinga, Denis Topčič, direktor turnirja, in Gregor Krušič direktor TZS. Foto: Picasa

LJUBLJANA > V soboto in nedeljo bodo na sporedu kvalifikacije, glavni turnir pa se bo začel v ponedeljek, 10. avgusta. Veliki finale bo na večnamenskem stadionu v ŠRC Marina v soboto, 15. avgusta.

Kot so na včerajšnji tiskovni konferenci v Ljubljani potrdili organizatorji s Teniške zveze Slovenije (TZS), bo prvi nosilec turnirja Španec Marcel Granollers (74. na ATP lestvici), ki je bil pred tremi leti že 19. igralec sveta. Drugi nosilec bo Italijan Paolo Lorenzi (87.), tretji pa Slovak Lukas Lacko (91.).

Največji teniški turnir pri nas, ki bo v Portorožu potekal že tretje leto zapored, bo letos po nosilcih in tako imenovanem rezu za glavni turnir najmočnejši doslej. Med bolj zanimivimi imeni bodo nastopili še: Nizozemec Thiemo de Bakker, nekoč 40. igralec na svetu, Italijan Luca Vanni, ki je v življenjski formi, mladi srbski up Laslo Djere ter Mirza Bašič iz Bosne in Hercegovine.

Med slovenskimi igralci ljubitelji tenisa največ pričakujejo od Grege Žemlje, zmagovalca turnirja leta 2013, ki je v pol leta na lestvici ATP napredoval za več kot 500 mest; trenutno je 293. mestu.

Povabilo na glavni del turnirja je prejel tudi najboljši slovenski mladinec Jakob Aljaž Kaplja, komu pa bo šlo drugo vabilo, bo znano do začetka turnirja.

“Seveda bi si želeli, da na turnirju nastopita tudi Blaž Kavčič in Blaž Rola,” je priznal direktor TZS Gregor Krušič.

Lanskoletni zmagovalec Kavčič je poškodovan, Rola pa je zaradi slabše forme odšel na dodatne priprave v ZDA, kjer bo nato nastopil na turnirju v Montrealu. Ker gre za največji poletni športni dogodek v Sloveniji, so se organizatorji letos še posebej potrudili glede spremljevalnega programa. Na teniškem festivalu bodo nastopili otroci od 8. do 18. leta, ponovno bodo organizirali dobrodelen poker večer, pa tako imenovani players party in petkov Tilia Business Open.

Agencija Futuristični marketing (FM) pa bo na prizorišču organizirala tri koncerte. V petek, 7. avgusta, bodo nastopili Perpetuum Jazzile, v soboto, 8. avgusta, bo igral Magnifico, 14. avgusta pa bo večer namenjen disko ritmom s Sharkastique tunes in Tomom Novyjem. “Po vzoru podobnih dogodkov v tujini želimo turnirju dati tudi družabno noto. Dogodki so žanrsko različni, tako da bo lahko vsak našel kaj zase,” obljublja Jaka Gornik, direktor FM.

“Smo v pričakovanju velikega dogodka. Letos naj bi nam bilo tudi vreme bolj naklonjeno kot lani. Turnir je namenjen predvsem temu, da si lahko mladi slovenski tenisači ogledajo nekatere izmed najboljših igralcev na svetu, kar jih bo motiviralo, da bodo morda tudi oni nekoč nastopili v Portorožu,” meni direktor turnirja Denis Topčič.

Vse do polfinalnih obračunov bo vstop na stadion brezplačen. Vstopnice za polfinale bodo po štiri, za sobotni veliki finale pa po sedem evrov. ALJA TASI


Najbolj brano