Želijo priti na vrh

V Nogometnem klubu Brda ne skrivajo ambicij pred začetkom nove tretjeligaške sezone. Želje so povezane s prebojem na vrh, koliko so realne, pa utegnejo razkriti že prve tekme.

Nogometaši Brd so tudi v pretekli sezoni osvojili pokal MNZ 
Nova Gorica. Foto: Igor Mušič
Nogometaši Brd so tudi v pretekli sezoni osvojili pokal MNZ Nova Gorica. Foto: Igor Mušič

VIPOLŽE > Preteklo prvenstvo je zaznamoval negotov start Bricev in potem učinkovito nadaljevanje, ki jim je prineslo celo tretje mesto. Prehodna sezona se je naposled izkazala za uspešnejšo od predvidevanj. Brda so bila pred dvema letoma namreč posredno tudi del opevanega projekta s Parmo, po katerem so se v Vipolžah v večjem številu kalili goriški igralci, ki ne bi dobili priložnosti v prvi ligi. Brici naj bi si po tedaj predstavljenih načrtih iz Nove Gorice v perspektivi priigrali drugoligaški status in hkrati pripravljali igralce za preskok na prvoligaško sceno.

Zgodba (s Parmo in Gorico) je bila že lani poleti prekinjena, v briškem klubu, ki je spremljal razvoj dogodkov z razumljivim zadržkom, pa so se vse bolj začeli ozirati k domačemu podmladku. Lani je ob pomoči preostalih preverjenih nosilcev igre uspešno nabiral izkušnje in z nekaterimi rošadami prvenstvo tretje SNL zahod končal visoko. Zaostal je le za Ajdovci in Izolani. Nova sezona obeta nepredvidljiv razplet, pri čemer kar nekaj klubov vidi svojo priložnost za naskok na vrh. Med njimi so tudi Brici.

“Cilji so visoki. Razloga za optimizem sta vsaj dva. Jedro ekipe je nespremenjeno in za leto dni bolj izkušeno. V spomladanskem delu pretekle sezone je že nakazalo potencial, ki bi ga lahko z nekaterimi osvežitvami v letošnjem prvenstvu še oplemenitili,” je pojasnil podpredsednik kluba Zvonko Kristančič. Preteklo sezono je na trenerski klopi članske ekipe začel Dimitrij Mavrič, končal pa povratnik na briško klop Mitja Kristančič, ki ne beži od visokih ciljev.

“Temelji so čvrsti. Klub in Brda se lahko ponašajo z zgledno infrastrukturo in klubsko urejenostjo. Ne nazadnje tudi v ekipi vlada zelo pozitivno ozračje. Jazbar, Bremec, Grudina, Tribušon, Ferjančič, Mavrič, vsi so imeli ponudbe od drugod, a so ostali. Verjamem, da ima obstoječe igralsko jedro še precej rezerve,” je pojasnil Mitja Kristančič, ki je članski ekipi priključil tri domače mladince ter napadalca Grego Debenjaka in obrambnega vezista Gorana Terzieva. Oba sta v pripravljalnem obdobju igrala za Gorico, z Brdi pa imata že kar nekaj skupne poti. Tretji novinec oziroma povratnik v ekipo pa bo predvidoma vratar Simone Dapas.

Brici se z zahtevnimi prijateljskimi tekmami ogrevajo za naporen začetek sezone, v katerem jih 19. avgusta čaka domači pokalni obračun z Zarico, štiri dni kasneje pa start 3. SNL zahod pri novincu v Vipavi. V drugem prvenstvenem krogu pride v Vipolže sežanski Tabor, nato sledi gostovanje v Izoli.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano