Želijo presenetiti

Večerno gostovanje aktualnih državnih prvakov iz Novega mesta v Luciji vzbuja veliko pozornosti pri ljubiteljih košarke v Istri. V domačem taboru upajo na presenečenje.

Bo Sašo Ožbolt nared za drevišnji dvoboj z državnimi prvaki? Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Bo Sašo Ožbolt nared za drevišnji dvoboj z državnimi prvaki? Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Zmagi proti Tajfunu in Mariboru sta portoroške košarkarje napolnili s pozitivno energijo in jim vlili dodatno samozavest pred večernim obračunom proti Krki. Kljub prepričljivim predstavam Portorožanov v zadnjih dveh tekmah, je gostovanje favoriziranih Novomeščanov zagotovo pravi trenutek za aktiviranje dodatnih rezerv.

Med glavnimi aduti novomeške Krke bosta koprska branilca Nebojša Joksimović in Matej Rojc medtem ko naj bi ajdovski center Tomaž Bolčina dvoboj zaradi poškodbe izpustil. “Šele na zadnjem sestanku bo jasno, v kakšni postavi bomo nastopili proti Portorožu. Jasno je, da bodo ponovno manjkali vsaj trije ali štirje igralci,” razmere v moštvu pojasnjuje izkušeni Joksimović, ki je odločen, da bo zmaga romala na Dolenjsko: “V dosedanjem delu prvenstva smo si privoščili že preveč spodrsljajev in nov poraz ne pride v poštev. Spoštujemo Portorož, vendar gremo na zmago.”

Ob pogledu na statistiko s tekme v Mariboru v oči najbolj bode podatek o kar devetih poskusih za tri točke Jureta Besediča, od katerih je le eden našel pot skozi mrežico, česar si portoroški center ne bi smel privoščiti, saj je njegova glavna naloga ruvanje pod košem. Drevi bo vsakršna taktična nedisciplina ladjarje zagotovo drago stala, saj bo izkušena zasedba aktualnih prvakov po seriji spodrsljajev v domačem prvenstvu zagotovo odločno napadala zmago. Glede na to, da se pri obeh tekmecih že skozi vso sezono borijo s poškodbami, bo bržkone šele na ogrevanju pred tekmo dokončno jasno, v kakšnih postavah bosta ekipi stopili na parket. Domači trener Konstantin Subotić pričakuje, da bodo vsi njegovi izbranci stisnili zobe: “Prepričan sem, da bosta tudi Stipe Modrić in Sašo Ožbolt poskusila pomagati soigralcem, čeprav že teden dni nista trenirala. Taktičnega načrta ne bi razkrival, saj bo veliko odvisno tudi od postave Novomeščanov. Fantje so po dveh zmagah zelo motivirani in lepo bi bilo podaljšati uspešno serijo.”

Dolenjci so v nedeljo v domači dvorani kljub zdesetkani zasedbi vzeli skalp vodilnemu moštvu regionalne lige Crveni zvezdi in se utrdili v zgornjem delu lestvice, medtem ko so si v domačem prvenstvu privoščili že pet porazov. Na nekaterih tekmah je trener Aleksandar Džikić na parket poslal bistveno pomlajeno ekipo, brez najboljšega moža Malcolma Armsteada, česar pa si drevi ob kar petih poškodovanih igralcih najbrž ne bo privoščil. Glede na to, da bodo Portorožani zaradi z vso logiko skreganega tekmovalnega sistema naslednjo prvenstveno tekmo odigrali šele čez mesec dni (!), gre drevi pričakovati bitko na nož, po kateri bodo imeli domači “ranjenci” dovolj časa za lizanje ran.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano