Želijo odigrati najboljšo tekmo doslej

Košarkarji Sixt Primorske drevi po koncu rokometnega prvoligaškega obračuna ob 20.30 v dvorani OŠ Koper pričakujejo moštvo Terme Olimia.

Košarkarji Sixt Primorske drevi ob 20.30 v dvorani OŠ Koper 
pričakujejo moštvo Terme Olimia. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Košarkarji Sixt Primorske drevi ob 20.30 v dvorani OŠ Koper pričakujejo moštvo Terme Olimia. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Košarkarji Term Olimia so bili minulo sezono prvaki drugoligaškega tekmovanja. Na krilih evforije in težav tekmeca so v uvodu v sezono presenetili sosednjo Rogaško. A to je bila doslej njihova edina zmaga v prvenstvu, saj s tekmo manj zasedajo zadnje mesto na prvenstveni lestvici.

V ekipi trenerja Borisa Zrinskega izstopajo Mensud Julević s povprečno 12 točkami na tekmo, Anže Cerkovnik z največ skoki na tekmo (7,3) in Rene Žvan s skoraj štirimi podajami na tekmo. Pri oranžno-modrih pa izstopa prvi strelec lige Duda Sanadze, ki povprečno doseže dobrih 19 točk na tekmo, v skoku je najvišji Bojan Radulović (6).

Koprsko moštvo ima v prvenstvu šest zmag in je na šestem mestu, ki pelje v ligo za prvaka. Vse kaže, da bo boj za ta mesta sila izenačen, zato so spodrsljaji s slabšimi ekipami prepovedani. “Po nesrečnem porazu v prejšnjem krogu želimo tokrat popraviti napake, izboljšati obrambo in s podporo navijačev odigrati morda našo najboljšo tekmo doslej,” pravi trener Aleksander Sekulić, ki težav s poškodbami v moštvu nima.

RM


Najbolj brano