Želijo napredovati z mladimi

V Nogometnem društvu Bilje so lahko zadovoljni z opravljenim v jesenskem delu sezone. Člani so zasidrani v zgornjem delu lestvice tretje lige zahod, mladinci in kadeti pa se spogledujejo z napredovanjem v prvo ligo.

Nogometaši Bilj (v črno-belih dresih) bodo spomladi skušali storiti korak naprej predvsem v igri. Foto: Leo Caharija
Nogometaši Bilj (v črno-belih dresih) bodo spomladi skušali storiti korak naprej predvsem v igri. Foto: Leo Caharija

BILJE > Članska ekipa je v zadnjih štirih sezonah nihala med tretjo in primorsko ligo, ki so jo lani prepričljivo osvojili. V šampionskem ritmu so Biljenci začeli tudi tekoče prvenstvo. Na prvih sedmih ligaških tekmah so vknjižili pet zmag in dva remija ter se celo zavihteli na vrh lestvice. V nadaljevanju je sledil rezultatski zdrs, ki je bil za novinca v ligi do neke mere tudi pričakovan. Na preostalih sedmih dvobojih so iztržili sedem točk, kar je pomenilo tudi izgubo položaja na lestvici. Izkupiček in uvrstitev pa sta po jesenskem delu več kot spodbudna.

Sicer pa imajo v biljenskem klubu za zdaj druge prioritete kot lov na vodilne položaje v tretji ligi zahod. Z mladinci in kadeti se jim namreč nasmiha napredovanje v prvo ligo. “Seveda želimo uspešno izpeljati tretjeligaško sezono, tudi z vključevanjem mladih. Dokler bomo pri mladincih oziroma kadetih v igri za napredovanje, pa bo poudarek na mlajših selekcijah. V članski konkurenci je pomembna stabilnost, in verjamem, da smo jo v letošnji sezoni dosegli,” je pojasnil Luka Simović, ki je bil na mesto klubskega predsednika izvoljen jeseni. V vlogi sekretarja pa je imel nekaj zadnjih let neposredni vpogled v delovanje članske ekipe, ki jo v letošnji sezoni s trenerske klopi vodi Šefik Mulahmetović.

V spomladanskem delu ne bo mogel računati na vratarja Krisa Stergulca, ki se je preselil v Radomlje, in Krisa Jogana, ki nogometno pot nadaljuje v avstrijski tretji ligi. S štirimi zadetki je bil nekdanji napadalec Gorice tudi najboljši strelec Bilj v jesenskem delu z neuničljivim Tomažem Žniderčičem, ki je dobil tri nove soigralce. Mladi vratar Matjaž Fabrizio je jeseni branil v Sovodnjah, univerzalni igralec Klemen Jerkič je prišel iz Mirna, napadalec Aleksander Mandić pa je igralske izkušnje nabiral v Tolminu.

“Jeseni sem bil z opravljenim zadovoljen. Obstanek smo si praktično zagotovili, zato bo spomladi poudarek namenjen izboljšavam v igri, v kateri želimo narediti korak naprej. Več časa moramo zadržati žogo v svoji posesti in pri tem ohraniti čvrstost v dvobojih,” je povedal Mulahmetović.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano