Že drevi v Laškem

Košarkarji Sixta Primorske so na uvodni tekmi druge divizije lige ABA v Beogradu zabeležili prvo zmago. Tigri so po podaljšku, s 101:90, ugnali Dynamic.

Nejc Zupan (z žogo) je v Beogradu dosegel 14 točk in 
prispeval tudi zadnjo trojko na tekmi. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nejc Zupan (z žogo) je v Beogradu dosegel 14 točk in prispeval tudi zadnjo trojko na tekmi. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Primorsko moštvo je na parketu prevladovalo od prve do zadnje minute tekme, a je za prvo zmago v sezoni vseeno potrebovalo podaljšek. V dodatnih petih minutah igre sta vse svoje mojstrstvo z žogo pokazala Daniel Vujasinović in Shawn King, ki sta dosegla prvih 13 točk dodatka, njuno delo pa je z zadetim metom za tri točke dokončal Nejc Zupan.

Svojo zgodbo v drugi diviziji lige ABA je Sixt Primorska začela v športni dvorani Ranka Žeravice. Prve točke tigrov v regionalnem tekmovanju je z zadetim metom za tri točke dosegel Alen Hodžić. Kar dvakrat je semafor v prvem polčasu že kazal prednost Primorcev za enajst točk (30:19, 32:21), pred zadnjim delom igre pa je Sixt Primorska vodila celo s 74:62. Toda Beograjčanom se je v izdihljajih zadnje četrtine uspelo vrniti v igro in zmagovalca je dal šele podaljšek.

Vsi izidi prvega kroga - Dynamic Vip pay : Sixt Primorska 90:101 (16:21, 29:29, 17:24, 23:11, 5:16), Bosna Royal : Vršac 77:84, AV Ohrid : Borac 62:82, Teodo Tivat : Rogaška 78:69, Splot : Zrinjski Mostar 90:76, Krka : Lovčen 89:76

V dodatnih petih minutah sta se Daniel Vujasinović Shawn in King takoj odkupila za zgrešena meta ob koncu zadnje četrtine, praktično sama obrnila tekmo v korist gostov iz Kopra, zadnje točke Sixta Primorske na tekmi pa je s trojko dosegel Nejc Zupan. Tik pred koncem je Aurimas Majauskas le še postavil končni rezultat tekme - 101:90 v korist tigrov.

Najboljša strelca Sixta Primorske sta bila Tadej Ferme in Mirko Mulalić, ki sta dosegla po 20 točk, skupaj pa sta zadela kar 11 od 15 metov za tri točke primorske ekipe. Marijan Čakarun se je ustavil pri 19 točkah in osmih skokih, Shawn King je dodal 16 točk in sedem skokov, Nejc Zupan pa je v statistiko vpisal 14 točk in zbral pet skokov. Pri Dynamicu je Majauskas dosegel 23 točk.

“Večji del tekme smo nadzorovali dogajanje na igrišču, nato pa v končnici zadnje četrtine z napakami dopustili, da so košarkarji Dynamica, ki nikoli niso vodili, izsilili podaljšek. V dodatnih petih minutah igre smo pokazali svoj karakter, hkrati pa imeli dovolj moči za zanesljivo zmago na prvi tekmi sezone, ki nam veliko pomeni pred nadaljevanjem sezone,” je po tekmi povedal Jurica Golemac, glavni trener Sixta Primorske.

V drugi diviziji lige ABA bodo košarkarji Sixta Primorske na parket znova stopili prihodnjo sredo, ko v Koper prihaja Borac iz Čačka. Že drevi se bodo tigri na uvodni tekmi prve SKL v Laškem (ob 19. uri) pomerili z ekipo Zlatoroga. BG


Najbolj brano