Že četrtič finalistke

Osnovna šola Draga Bajca Vipava je gostila zaključni turnir državnega prvenstva dekliških šolskih ekip. Po četrtem zaporednem finalu so Vipavke še tretjič osvojile državni naslov.

Osnovnošolske državne  košarkarske prvakinje, dekleta OŠ 
Draga Bajca iz Vipave.
Osnovnošolske državne košarkarske prvakinje, dekleta OŠ Draga Bajca iz Vipave.  

VIPAVA > Po zatonu nekdaj močne moške košarke (bila je celo v drugi ligi) so se v Vipavi - tako v klubu kot v osnovni šoli - lotili vzgoje mladih košarkaric. Pri tem so zelo uspešni. Generacija igralk letnika 2000 je bila pred dvema letoma druga, letos pa prva. Z generacijo igralk 1999 je bila Vipava dvakrat prvak.

Letos so se na Vipavskem veselili še toliko bolj, saj so zmagali na domačem parketu. Zaključni turnir starejših deklic je namreč gostila prav OŠ Draga Bajca. Letos so se za Vipavkami na odru za podeljevanje odličij zvrstile še ekipe OŠ Šmarje pri Jelšah (srebro) in OŠ Cvetka Golarja iz Škofje Loke (bron). V tej družbi je Vipava daleč najmanjši kraj. Zato ima uspeh, ki temelji na dokaj skromni bazi razpoložljivih deklet, toliko večjo težo.

V najboljšo peterko turnirja sta bili izbrani Vipavki Nika Kodelja in Terezija Krečič, najbolj borbena na turnirju pa je bila še ena Vipavka - Nina Drinič. Nika Kodelja je bila s 44 točkami tudi najboljša strelka turnirja. Rezultati zaključnega turnirja - Vipava : Š. Loka 53:40, Š. Loka : Šmarje pri Jelšah 34:45, Vipava : Šmarje pri Jelšah 55:46. NR


Najbolj brano