Zdrs Novogoričank

V sredo zvečer so bile odigrane prve četrtfinalne tekme slovenskega ženskega odbojkarskega pokala. Na Primorskem so se veselili le v Luki Koper. Naši odbojkarji so bili aktivni tudi v evropskih pokalih.

Blok Novogoričank je med tednom na Gorenjskem deloval 
bistveno slabše kot minuli konec tedna na derbiju v Kopru. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Blok Novogoričank je med tednom na Gorenjskem deloval bistveno slabše kot minuli konec tedna na derbiju v Kopru. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Odbojkarice Luke Koper so na uvodni tekmi četrtfinala slovenskega pokala upravičile vlogo favorita. Kot četrta ekipa državnega prvenstva so s 3:1 (14, 16, -23, 20) premagale najslabšega prvoligaša, Formis iz Hoč. Štajerke so nudile presenetljivo močan odpor, pri Koprčankah pa so bile najbolj razpoložene Dajana Lucas (21 točk), Marina Barič (13) in Anita Petho (10). Podcenjevanja na povratni tekmi, ki bo 2. decembra, ne bo smelo biti.

Še precej bolj to velja za novogoriški Gen I-Volley. Junakinje primorskega derbija, ki so se povzpele na tretje mesto med prvoligaši, so se pustile presenetiti v dvorani Zgornje Gorenjske pri tekmecu, ki je v prvi ligi doslej zbral enajst točk manj in se bo težko izognil skupini za obstanek. Gorenjke so bile uvodoma boljše s 3:2 (21, -16, -23, 21, 8). Novogoričanke so spet uprizorile letos že nekajkrat videna nihanja precej prenovljene ekipe. Na srečo jih čaka popravni izpit v domači dvorani.

Na preostalih tekmah sta favorita opravila svoje. Vodilna mariborska NKBM je na ničli pustila Kemo iz Puconcev, drugourvščeni Calcit Ljubljana pa je enako opravil z Braslovčami.

V sredo je bila odigrana tudi večina tekem v evropskih pokalih. V drugem krogu lige prvakov je ljubljanski ACH Volley v skupini F niz porazov nadaljeval v Novem Sadu z Vojvodino, ki je zmagala s 3:0. Poškodovani Kanalec Matija Jereb je obsedel na klopi, priložnost pa je dobil Števerjanec Jernej Terpin in dosegel dve točki. V skupini B bi moral za Paris Volley igrati Izolan Mitja Gasparini, a je bila tekma z moskovskim Dinamom zaradi protiterorističnih operacij v francoski prestolnici preložena. V najelitnejšem tekmovanju sta se odlikovala še dva slovenska reprezentanta. Italijanska Macerata je v skupini E s tudi 14 točkami Klemna Čebulja s 3:1 premagala poljski Belchatow, v skupini D pa se je Tirol Gregorja Ropreta (7) dobro (poraz z 2:3) upiral bogatemu turškemu Halkbanku iz Ankare.

V drugem kakovostnem razredu, v pokalu CEV, se v osmini finala obeta nekakšen primorski derbi. Avstrijsko-koroška Posojilnica Dob se bo namreč pomerila s francoskim Cannesom. Avstrijci so s 3:1 in 2:3 izločili finski Hurrikaani, v Salonitu izbrušeni Žužemberčan Danijel Koncilija pa je na povratni tekmi dosegel pet točk. Francozi so dvakrat na ničli pusti beloruski Stroitel, kanalski libero Jani Kovačič pa je na sprejemu naredil le eno napako.

V pokalu Challenge je v šestnajstino finala napredoval kamniški Calcit, ki je še drugič gladko (3:0) premagal slovaški Spartak. Dve točki je dosegel tudi v novogoriškem klubu vzgojeni Jani Konjedic. Drugi slovenski predstavnik Panvita Pomgrad je po drugem porazu z grškim Ethnikosom (1:3) v drugem krogu izpadel.STA, IM


Najbolj brano