Zdravnika sestavljata ekipi

Kanarčki so iz uvodnih treh krogov prvenstvenega tekmovanja izvlekli zgolj točko, zato bi jim še kakšna prišla zelo prav, čeprav na Bonifiko prihaja aktualni prvak Maribor. Šme bo počival tri kroge, trener Vanoli si razbija glavo zavoljo zdesetkane obrambe.

Utrinek s spomladanskega prvenstvenega gostovanja Maroborčanov na Bonifki. Z leve so Rajčević, Pučko in Mertelj. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Utrinek s spomladanskega prvenstvenega gostovanja Maroborčanov na Bonifki. Z leve so Rajčević, Pučko in Mertelj. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Srečanja z Mariborom za Luko Koper vedno predstavljajo poseben motiv, čeprav so se odnosi med kluboma precej izboljšali. Vsaj na ravni “glavnih in odgovornih” ni več osebnih napetosti, ki so praviloma eskalirale na tekmah ali po njih, ko se je dogajalo marsikaj. Tokrat so Zlatko Zahovič in druščina v slovenski Istri (relativno) dobrodošli, kajti upravi bosta zelo verjetno izkoristili priložnost tudi za “kozarček pogovora” o kadrovanju.

Ni skrivnost, da se Štajerci zanimajo za Domna Černigoja in Mateja Palčiča, kajti še vedno sta “na ledu” nekdanja Koprčana Aleš Mejač in Dalibor Volaš, ob vprašljivem Marcosu Tavaresu sta poškodovana otrok Bonifike Aleksander Rajčević ter Arghus, Luka Zahovič pa se je preselil v nizozemski Heerenveen. Mimogrede, njegov oče je sprva ceno bojda postavil na milijon evrov, na račun mariborskega kluba pa naj bi sedlo novih 700.000 evrov. Tako ima ZZ na voljo dovolj kapitala za novo obalno investicijo, saj so poleg Mejača, Volaša in Rajčeviča po isti poti odšli tudi Viler, Mendy, Mertelj, Jasmin Handanovič, Vršič ... Ob obnovljeni diplomaciji med kluboma morda ni izključena niti kakšna menjava (z doplačilom).

Koprčani so medtem okrepili obrambno vrsto, saj sta s Hrvaške prišla Antonio Pavić (Osijek) in Ivan Šimurina (Istra), vendar še nimata pravice nastopa, zato trenerja Rodolfa Vanolija mučijo hudi glavoboli, kako naj sestavi zadnjo vrsto: “Imamo kar nekaj poškodovanih nogometašev in srčno upam, da se bo do srečanja z Mariborom položaj izboljšal.” Obramba je bila sicer kadrovsko podhranjena že od odhoda Mihe Blažiča, ker pa nesreča nikoli ne pride sama, Palčič vleče poškodbo kolena, Denis Šme pa zaradi rdečega kartona proti Celju ne sme igrati na naslednjih treh tekmah. Za nameček že od začetka sezone stiskata zobe Ante Tomić in Damir Hadžić, zadnjo tekmo pa je moral izpustiti tudi “kvarnerski burin, zlati cekin” - v burjo se bo preimenoval, ko doseže prvi zadetek - Josip Ivančić. Kljub vsemu v domačem taboru vlada previdni optimizem, kakor je nakazal nebeški skakalec Denis Halilović: “Takoj po srečanju s Celjem smo se pričeli pripravljati na Maribor, saj želimo zmagati in popraviti slab vtis iz uvodnih treh krogov.”

Z njim se strinja tudi vratar Vasja Simčič, ki obenem svari soigralce: “Lestvica govori, da nam primanjkuje točk in če želimo ujeti priključek, jih moramo osvojiti že proti Mariboru. Za uspeh se moramo izogniti padcem koncentracije, takšnih napak si enostavno ne smemo privoščiti, saj bomo vedno kaznovani.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano