Zdovc pripravljen na črni scenarij

S sobotnim zborom na sedežu Košarkarske zveze Slovenije v Ljubljani, na katerem je selektor Jure Zdovc pogrešal kar nekaj pomembnih adutov, je moška članska reprezentanca odprla akcijo Eurobasket 2015.

Selektor Jure Zdovc v pogovoru s  pomočnikom Radom 
Trifunovičem, v ozadju drugi pomočnik Gašper Potočnik, 
desno predsednik KZS Matej Erjavec. Foto: Picasa
Selektor Jure Zdovc v pogovoru s pomočnikom Radom Trifunovičem, v ozadju drugi pomočnik Gašper Potočnik, desno predsednik KZS Matej Erjavec. Foto: Picasa

LJUBLJANA > Natanko 49 dni pred uvodnim obračunom letošnjega evropskega prvenstva proti Hrvaški, ki bo gostila “slovensko” skupino v Areni Zagreb, je selektor Jure Zdovc zbral večji del kandidatov, ki se bodo potegovali za 12 dresov. “Tokrat so občtutki malce mešani in precej drugačni kot lani. Začetni del priprav bo namenjen raznim testiranjem trenutne pripravljenosti in kondicijski pripravi. Verjamem, da bo časa za kakovostno pripravo dovolj,” je na zboru v Ljubljani pojasnil selektor Jure Zdovc, ki je ob že tako zdesetkani zasedbi v petek zvečer prejel novo slabo novico: “Zaradi zdravstvenih težav je udeležbo odpovedal center Gašper Vidmar, kar nas je postavilo v malce neroden položaj. Sam bi bil bolj vesel, če bi do odpovedi prišlo kakšen mesec dni prej, sedaj pa moram to težavo v sodelovanju z mojimi pomočniki čim prej rešiti.”

Kidričevo, četrtek, 30. julija (20.30) - Slovenija : Nova Zelandija; Laško, ponedeljek, 3. avgusta (20.30) - Slovenija : Avstralija; Ljubljana (Stožice), torek, 4. avgusta (20.05) - Slovenija : Avstralija; Riga, sobota, 8. avgusta (18) - Slovenija : Poljska; Riga, nedelja, 9. avgusta (18) - Latvija : Slovenija; Koper, petek, 21. avgusta (20.05) - Slovenija : Ukrajina; Koper, sobota, 22. avgusta (20.05) - Slovenija : Finska; Koper, nedelja, 23. avgusta (20.05) - Slovenija : Italija; Ljubljana (Stožice), četrtek, 27. avgusta (20.05) - Slovenija : Srbija; Banjaluka, sobota, 29. avgusta (18) - Srbija : Slovenija.

Zdovc je dodal, da postopek izredne naturalizacije Bryanta Dunstona še vedno poteka, o morebitnem nastopu Gorana Dragića pa ni izgubljal preveč besed: “Pripravljen sem na črni scenarij. Nekateri fantje iz B reperezentance so se izkazali in si zagotovili mesto na pripravah, saj je položaj na nekaterih igralnih mestih povsem odprt. Kljub vsemu pa ne mislimo zniževati ciljev, temveč si še naprej želimo zmage na vsaki tekmi.”

Slovenska košarkarska reprezentanca mlajših članov je evropsko prvenstvo v Lignanu končala na trinajstem mestu in si zagotovila obstanek v diviziji A. V zadnji, odločilni tekmi za obstanek so varovanci Damjana Novakovića premagali Poljsko s 86:43, v drugem polčasu je bilo kar 45:11. Slovenija je na EP v Lignanu v Italiji zabeležila šest zmag in tri poraze.

Reprezentanca je v soboto popoldne odpotovala v Kranjsko Goro, primorske barve pa so zastopali organizator igre Luka Rupnik, krilni košarkar Mitja Nikolić ter branilec Nebojša Joksimović. V soboto se je s kolegi iz reprezentance pozdravil tudi Uroš Slokar, ki se bo izbrani vrsti skupaj z Zoranom Dragićem priključil 27. julija. Po vrnitvi iz poletne lige NBA bo Zdovc lahko računal tudi na Alena Omića, mladi Aleksej Nikolić pa bo zaradi nastopa na EP do 20 let v Kranjsko Goro pripotoval v sredo.

Zdovčeva ekipa bo na Gorenjskem ostala do sobote, sledila bo selitev v Zreče.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano