Zdaucovih 48 premalo za Zabiče

Z dvoboji sedmega kroga se je iztekel jesenski del tekmovanja v prvi in drugi balinarski ligi. Po prvem delu sezone so lahko najbolj zadovoljni v Pivki in Izoli.

Martin Zdauc  Foto: Simon Maljevac
Martin Zdauc  Foto: Simon Maljevac

ILIRSKA BISTRICA > Zadnji jesenski prvoligaški krog je postregel z bistriškim občinskim derbijem, v katerem so se polnega izkupička presenetljivo veselili gostje iz Zabič. Po izenačenih uvodnih igrah je v hitrostnem zbijanju ponovno zablestel domači adut Martin Zdauc, ki je v 50 poskusih zadel kar 48 krogel in Ilirski Bistrici prinesel vodstvo z 8:6, ki ga je z gladko zmago v natančnem zbijanju hitro izničil Anton Fabec. Zdauc je bil v navezi z Markom Jagodnikom razpoložen tudi v štafeti, zato so Bistričani v zadnji del tekme vstopili z minimalnim vodstvom, a jim to ni zadostovalo za točke. Moštvo iz Zabič je zabeležilo prepričljivi zmagi v igri trojk in dvojic, piko na i pa je postavil Joško Boštjančič, ki je v igri posameznikov nadigral Simona Mahneta in potrdil zmago gostov.

Vodilni Pivčani so se ob odličnih predstavah Viljema Mizgurja, Igorja Širclja in Gregorja Moličnika sprehodili do točk na gostovanju v Hrpeljah, Košana se je vrnila v boj za tretje mesto z zmago proti Planini Petrič, praznih rok pa je v Logatcu ostala Pliskovica.

V drugoligaškem tekmovanju so vodilni Izolani z zmago proti gostom iz Obrova zadržali lepo prednost pred zasledovalci, medtem ko na dnu lestvice najslabše kaže Idrijčanom.

> Prva liga, zahod, 7. krog - Ilirska Bistrica : Zabiče 10:12, Košana : Planina Petrič 18:4, Logatec : Pliskovica 14:8, Jadran HK : Orlek Oro Met 2:20. Vrstni red: Orlek Oro Met 14, Zabiče 12, Ilirska Bistrica, Košana in Planina Petrič 8, Logatec, Pliskovica in Jadran HK 2.

Druga liga, zahod, 7. krog - Goriška brda : Tabor Ozeljan 16:6, Jadran Izola : Gradna Obrov 16:6, Nanos : Kolektor Idrija 15:7, Cesta : Žiri 14:8. Vrstni red: Jadran Izola 12, Cesta 9, Gradna Obrov in Tabor Ozeljan 8, Žiri 7, Goriška brda 6, Nanos 5, Kolektor Idrija 1. SM


Najbolj brano