Zdaj le še uživa v smučanju

Drugo mesto v Flachauu je Ana Drev proslavljala dva dni. Nekaj podobnega bo verjetno tudi po drugem mestu na Pohorju. Časa bo imela na pretek, saj jo naslednji veleslalom v svetovnem pokalu čaka šele čez mesec dni.

Ana Drev slavi drugo mesto v veleslalomu. Foto: STA
Ana Drev slavi drugo mesto v veleslalomu. Foto: STA

MARIBOR > Za Ano Drev sta dve zaporedni uvrstitvi na drugo mesto v veleslalomu obliž na vso smolo, ki jo je spremljala skozi kariero. Morda je k temu botroval tudi njen nekoliko milejši značaj. A tudi zmagovalne stopničke so prišle, druge pred domačimi navijači, ki jih je bilo v soboto po uradnih podatkih 9000. “Ko sem videla, da sem po drugi vožnji prevzela vodstvo, je bilo to zame kot zmaga,” je uspeh mirno doživljala Ana Drev. “Morda je za koga čudno, da tega ne dojemam čustveno, ampak v življenju sem preživela že marsikaj. Dva meseca sem bila na berglah, koliko noči sem prebedela zaradi bolečin, zato vse, kar se mi dogaja, jemljem brez posebnih emocij.”

Ano Drev naslednja tekma v svetovnem pokalu čaka šele čez mesec dni, ko bosta še zadnja veleslaloma v slovaški Jasni in finale v St. Moritzu.

> Vedno ste trdili, da Maribor ni ravno vaš priljubljeni “hrib”. Se je zdaj kaj spremenilo?

“Še niti sama ne vem, kdaj sem ga vzljubila. Ko si v formi, pač vse gre. Moj trening je bil v zadnjem obdobju zelo dobro načrtovan. Veliko sem trenirala na podobnih progah, kot je mariborska.”

> Letos ne nihate v formi. Kaj je razlog?

“Saj že nekaj let dobro smučam, le da tega nisem mogla pokazati. Če se leta 2013 ne bi poškodovala, bi stopničke dosegla že prej. Letos je vse šlo v pravo smer. Od zdravja do materiala.”

> Ste med prvo in drugo vožnjo kaj razmišljali o napakah v prvem teku?

“Ne, nisem imela priložnosti, da bi videla posnetek. V prvi vožnji sem čutila, da mi je ritem vožnje sredi strmine padel. Zato sem si v drugem teku zabičala, da moram zdržati od starta do cilja, da me ne bi premagala proga. Spomladanski sneg me niti ne moti, bolj to velja za ledene podlage, ker rabim čas, da se prilagodim.”

> Na zadnjih dveh tekmah ste vodili po prvem teku, tokrat ste napadali iz ozadja. Je bilo to lažje?

“Mogoče je bilo res malo lažje startati s sedmega mesta. Vedela sem, da me do stopničk loči dobre pol sekunde. Braniti nisem imela kaj, letos sem bila že dobro uvrščena, zato sem si po Flachauu rekla, da bom odslej samo še uživala. Dosegla sem to, za kar sem delala vse življenje, zdaj nisem imela potrebe po dodatnem dokazovanju.”

> Kako je bilo na startu v teh spomladanskih temperaturah?

“Na startu ni bilo nobene sence. Serviserju sem vseskozi govorila, naj mi naloži sneg na noge. Skušala sem se skoncentrirati, kar teklo je od mene v dresu.”

> Vas je ta dosežek spodbudil, da boste še vztrajali?

“Sem razmišljala tudi o tem, ampak bom z odločitvijo počakala do konca sezone.”

RM


Najbolj brano