Zdaj je le še dopustnik

Dean Bombač je zmago svojih soigralcev proti Makedoniji pospremil s tribune, kjer je bil v družbi Blaža Blagotinška. Oba sta že končala s tekmovalnim delom svetovnega prvenstva.

Dean Bombač  si bo prvenstvo zapomnil, ne bo pa ga ohranil v lepem spominu. Foto: STA
Dean Bombač si bo prvenstvo zapomnil, ne bo pa ga ohranil v lepem spominu. Foto: STA

DOHA >Ker je Slovenija z Urošem Bundalom in Klemnom Cehtetom že izpolnila kvoto dovoljenih menjav, se igralski seznam za preostale tri reprezentančne tekme na tem svetovnem prvenstvu ne bo več spremenil. To pomeni, da je Dean Bombač končal svoje nastope po skupinskem delu. Na petih tekmah je sicer zbral solidno število minut, a v vlogi, ki mu ne ustreza, na položaju levega zunanjega igralca.

Njegove predstave, tako kot tudi reprezentančnih kolegov v skupini A, so precej nihale, povečevala pa se je napetost. Tako se je na tekmi z Avstriji pošteno zaiskrilo med rokometašem Szegeda in kapetanom Urošem Zormanom. V žaru boja so padale tudi težke besede.

“Se zgodi. Glave so vroče, napetost velika, mnenja pa različna. On je meni nekaj povedal, jaz njemu. Prišlo je do te neljube scene, ki pa sva jo v pogovoru že razčistila. Zdaj je za nami. Vse je tako, kot mora biti,” je pojasnil Bombač, ki je svoje prvo veliko tekmovanje pospremil z mešanimi občutki.

> V kakšnem spominu vam bo torej ostalo svetovno prvenstvo v Katarju?

“Ne bom ga ohranil v najlepšem spominu. Je pa prvo, zato si ga bom gotovo zapomnil. Upam, da ne bo zadnje.”

> Kako ste videli dvoboj z Makedonci?

“Zmaga je bila povsem zaslužena, še posebej ob dejstvu, da so sodniki naredili vse za makedonsko zmago in uvrstitev v četrtfinale. Fantje so odigrali vrhunsko in zdržali vse pritiske.”

> Kaj se je spremenilo v primerjavi s skupinskimi dvoboji?

“Na prejšnjih tekmah ni bilo pravega žara v igri, ki se je čutil na dvoboju z Makedonci. Sicer pa je zdaj ekipa že tako dobra oziroma posamezniki tako kakovostni, da že s povprečno igro dobivamo tekme oziroma smo zelo blizu. Naša kakovost je višja kot pred dvema letoma. Če pa igramo s takšno vnemo kot proti Makedoniji, nasprotnik nima pravih možnosti.”

> Kako je bilo spremljati dvoboj s tribune?

“Težko, a takšen je pač šport. Pripravljen je treba biti na vse in držati glavo gor ter se boriti naprej.”

> Kakšna bo vaša vloga v prihodnjih dneh?

“Bomo videli, kaj se bomo zmenili. Morda se tudi predčasno vrnem v klub. Zdaj imam status dopustnika in ne vidim velikega smisla, da ostajam tu. Bolje, da grem trenirat.”

ASO


Najbolj brano