Zbrano od začetka do konca

Ob sobotni zmagi Hrasta proti Istri iz Poreča v domačem taboru praktično ni bilo slabega posameznika. Z novo imenitno predstavo, ki je Kobjeglavce popeljala do evropskega četrtfinala, pa je vendarle nekoliko izstopal Anže Petrič.

Anže Petrič Foto: Simon Maljevac
Anže Petrič Foto: Simon Maljevac

SEŽANA > “Za razliko od prejšnjega vikenda sem zelo zadovoljen s svojo igro, pa tudi z igro ostalih soigralcev. Sicer smo si privoščili nekaj zapravljenih priložnosti, a je kljub temu naša predstava zadostovala za zmago. Predvsem v tekaških disciplinah smo prikazali vrhunske nastope in prišli do odličnih rezultatov,” je visoko oceno za sobotni nastop sebi in svojim soigralcem podelil Anže Petrič, ki se je izkazal tako v štafetnem in hitrostnem zbijanju, v trojki, za piko na i pa je v dodatnem razigravanju zadel še izjemno pomembno zbijanje balina.

> Je bila povratna tekma težak psihološki zalogaj za vašo zasedbo?

“Sam sem bil v psihološkem smislu zelo dobro pripravljen. Koncentracija je bila na visoki ravni ves dvoboj, tako da se nisem posebej obremenjeval s številnimi spremembami rezultata. Po koncu tekme pa so vendarle na plan privrela čustva. V Hrastu sem dozorel kot igralec in za ta klub res igram s srcem. Če ne bi bilo Hrasta, potem tudi sam ne bi postal tako dober balinar. Ko na tribuni zagledaš zveste navijače, potem moraš preprosto imeti rad ta klub.”

> Se je bilo težko zbrati za zbijanje balina v dodatni igri?

“To je bilo moje prvo razigravanje v evropskem pokalu. Mislil sem, da bom pri zbijanju precej bolj nervozen. Bil sem zelo zbran, zato sem tudi zadel odločilen met. Pri dodatnem razigravanju pomeni domač teren prednost predvsem pri bližanju. Na dokaj enostavnih igriščih v Sežani so tudi gostje dobro bližali, a so zato pomemben delež k zmagi prispevali tudi naši navijači.”

> Bo četrtfinale proti Lokateksu Trati prava priložnost za revanšo za izgubljeni prvenstveni finale?

“Nedvomno želimo Škofjeločanom vrniti za poraz v finalu državnega prvenstva. Takšnega poraza ne pozabiš nikoli. Sistem iger se v evropskem pokalu malce razlikuje od domačega prvenstva. Z zelo dobro igro proti Istri, ki je lani v evropskem pokalu zasedla tretje mesto, smo pridobili dodatno samozavest. Če bomo proti Škofjeločanom zdržali do zadnje krogle, bi se lahko tudi veselili napredovanja v polfinale.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano