Žbogar zmagal v Abu Dabiju

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je zmagal v finalu svetovnega pokala v razredu finn v Abu Dabiju. V zadnjem plovu je prišel v cilj kot drugi, kar je bilo dovolj za prepričljivo zmago. Tina Mrak in Veronika Macarol sta tekmovanje v razredu 470 končali na šestem mestu.

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je zmagal v finalu svetovnega pokala v razredu finn v Abu Dabiju. Foto: Jesús Renedo
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je zmagal v finalu svetovnega pokala v razredu finn v Abu Dabiju. Foto: Jesús Renedo

ABU DABI > Vasilij Žbogar je z odličnim jadranjem skozi celotni finale svetovnega pokala v jadranju, ki se letos odvija prvič, pokazal, da je šampion, ki največ pokaže na najpomembnejših tekmah. Z drugim mestom v plovu za odličja, v katerem je nastopilo deset najboljših, je danes svojo prevlado na regati le še potrdil. Drugo mesto v skupnem seštevku je zasedel aktualni svetovni prvak Ivan Kljaković Gašpić, ki je sicer zmagal v zadnjem plovu. Tretje mesto pa je zasedel Američan Caleb Paine.

V razredu 470 sta Tina Mrak in Veronika Macarol, tako kot Žbogar, plov za odličja zaključili na odličnem drugem mestu. V skupni razvrstitvi pa sta ostali na šestem mestu. Zmagali sta Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, drugi sta bili Britanki Sophie Weguelin in Ellidh Mclintyre, tretji pa Japonki Al Kondo Jošida in Miho Jošioka.

STA


Najbolj brano