Žbogar z dvema zmagama na drugo mesto pred jutrišnjo regato za medalje

Vasilij Žbogar je na regati svetovnega pokala danes z odličnim jadranjem dominiral v obeh plovih in se z dvema zmagama povzpel na skupno drugo mesto.

Vasilij Žbogar se je na regati svetovnega pokala z dvema 
zmagama povzpel na skupno drugo mesto (fotografija je iz 
arhiva). Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Vasilij Žbogar se je na regati svetovnega pokala z dvema zmagama povzpel na skupno drugo mesto (fotografija je iz arhiva). Foto: Tomaž Primožic/Fpa

HYERES > Na regati svetovnega pokala v jadranju se je danes končal predzadnji dan tekmovanja. Jutri so pred jadralci še regate za medalje, v katerih se bo pomerilo po deset najboljših jadralk in jadralcev v posameznem razredu.

Pred Vasilijem Žbogarjem je samo še Britanec Giles Scott, za katerim Žbogar zaostaja 19 točk, na tretjem mestu je Britanec Ed Wright, ki za Izolanom zaostaja štiri točke. Jadralce med drugim in petim mestom loči samo 21 točk, tako da pred jutrišnjim zaključkom regate ni še nič odločeno.

Za Tino Mrak in Veroniko Macarol v razredu 470 danes ni bil najbolj uspešen dan. Borili sta se za deseterico in mesto za medalje, vendar sta bila 37. in 18. mesto premalo. Regato svetovnega pokala v jadranju v Hyeresu končujeta na skupnem 13. mestu.

V vodstvu pred jutrišnjim zaključnim dejanjem v razredu 470 sta Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Luiza Barbachan, drugi sta Hannah Mills in Saskia Clark, tretji pa francozinji Camille Lecointre in Hélène Defrance, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

NR


Najbolj brano