Žbogar po dveh dneh že sedmi

Najboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar po slabšem začetku nadaljuje svoj vzpon v vrstnem redu predolimpijske regate v Riu de Janeiru. Z devetim mestom v zaradi pomanjkanja vetra edini ponedeljkovi regati se je v razredu finn prebil na sedmo mesto, po dveh dneh je v vodstvu Nizozemec Pieter-Jan Postma, drugi je Finec Tapio Nirkko.

Vasilij Žbogar Foto: Robert Deaves
Vasilij Žbogar Foto: Robert Deaves

RIO DE JANEIRO > V razredu 470 so dekleta odjadrala dva plova, Tina Mrak in Veronika Macarol sta plova končali kot 17. in sedmi in sta trenutno na 13. mestu.

“Tudi drugi regatni dan ni bil dober. Jadrali smo v zalivu, vetra je bilo malo, na trenutke kakšen sunek okoli 12 vozlov. Tok se je čez dan postajal vse močnejši, na koncu je bil v sredini kanala kot reka. Prvo regato sva v drugi orci na napačni strani zgubili vse in končali na 17. mestu, v drugi regati pa sva skozi celotno regato pridobivali in končali 7. Še nekaj dni je pred nama in borili se bova do konca,” sta po vrnitvi na kopno povedali slovenski jadralki.

Vrstni red na vrhu razvrstitve se tudi po drugem dnevu ni spremenil, na prvem mestu sta Kitajki Shasha Chen in Haiyan Gao, drugi sta Američanki Anne Haeger in Briana Provancha tretji pa Britanki Hannah Mills in Saskia Clark.

Jadralke in jadralci v razredu finn in 470 tudi danes nadaljujejo s po dvema predvidenima plovoma.

STA


Najbolj brano