Žbogar izvoljen v komisijo športnikov Mednarodne jadralne zveze

Najuspešnejši slovenski jadralec Vasilij Žbogar, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Riu osvojil srebrno medaljo v razredu finn, je bil izbran za člana komisije športnikov pri Mednarodni jadralni zvezi. Žbogar je nastopil na petih OI in je med drugim osvojil tri olimpijske medalje, še dve v razredu laser (srebro Peking 2008, bron Atene 2004).



Vasilij Žbogar, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Riu osvojil 
srebrno medaljo v razredu finn, je bil izbran za člana komisije 
športnikov pri Mednarodni jadralni zvezi. Foto: Stanko Gruden/Sta
Vasilij Žbogar, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Riu osvojil srebrno medaljo v razredu finn, je bil izbran za člana komisije športnikov pri Mednarodni jadralni zvezi. Foto: Stanko Gruden/Sta

LJUBLJANA > Glasovanje je potekalo med olimpijskimi igrami, svoje predstavnike v komisiji športnikov pa so jadralke in jadralci izbirali iz svojih vrst. Za slovenskega jadralca in za slovensko jadranje je to veliko priznanje.

S svojim znanjem in izkušnjami dolgoletnega vrhunskega jadralca bo prispeval k delovanju komisije, katere naloge so povezovanje in zastopanje stališč olimpijskih jadralcev v mednarodni jadralni zvezi, skrb za spoštovanja pravic jadralcev v športu ter promoviranje visokih standardov športnosti in etike na tekmovanjih.

“Z mojih petih olimpijskih nastopov v razredih laser in finn sem zelo veliko odnesel in se veliko naučil, zdaj pa želim vse to znanje in izkušnje predati naprej ter pomagati k temu, da bo šport še boljši in da bo še bolje deloval tudi za nas jadralce, zlasti z vidika naše prihodnosti v jadranju ter v času po koncu jadralske tekmovalne poti. Komisija športnikov je odlična priložnost, da se še bolj sliši naš glas,” je še pred volitvami dejal dejal Žbogar.

STA


Najbolj brano