Zavrtanik trikrat prvi

Plavalni klub Nova Gorica je v otroških kategorijah uspešno sklenil poletno sezono. Izstopal je Klemen Zavrtanik, ki je bil najboljši slovenski 13-letnik kar v treh disciplinah.

Klemen Zavrtanik je  najboljši slovenski 13-letnik v treh 
disciplinah. Foto: Januša Stibilj
Klemen Zavrtanik je najboljši slovenski 13-letnik v treh disciplinah. Foto: Januša Stibilj

NOVA GORICA > Plavalni klub Nova Gorica, ki lahko normalno trenira le poleti (zimskega bazena na Goriškem ni), se s tekmovalno dejavnostjo ukvarja le v mlajših kategorijah, kjer postopno napreduje, kar so pokazali dosežki na letošnjih državnih prvenstvih za dečke, deklice, kadete in mladince. K temu je pripomogla tudi prizadevnost Javnega zavoda za šport Nova Gorica, ki je letni bazen odprl prej kot prejšnja leta. Tako so plavalci doma lahko začeli trenirati že 30. maja.

Nase je najbolj opozoril 13-letni Klemen Zavrtanik. V disciplinah 50 metrov prsno, 100 metrov prsno in 200 metrov prsno se je uvrstil v A finalne preizkušnje. Na teh progah je bil obenem najboljši Slovenec v svojem letniku. Temu je dodal še uvrstitev v B finale na 200 metrov mešano.

V starejših kategorijah (kadeti, mladinci) se dolgoletno pomanjkanje zimskega treninga pozna izraziteje. Kljub temu tudi med starejšimi nekateri držijo stik z dobrimi rezultati. Med takšne sodita 15-letna Vid Boršič in Kolja Širok. Boršič se je na državnem prvenstvu na 200 metrov hrbtno uvrstil v mladinski finale B, na 50 in sto metrov hrbtno pa se je prebil v kadetski finale C. Široku je enak dosežek uspel na 50 in sto metrov prsno.

Novogoriški klub je na državnem prvenstvu na Ravnah prvič tekmoval s kadetskima štafetama 4x100 metrov prosto in 4x100 metrov mešano. Vid Boršič, Luka Koglot, Miha Obidič in Kolja Širok so v obeh disciplinah priplavali na osmo mesto. IM


Najbolj brano