Završki trio tokrat proti Zavrču

Če ne bi bilo derbija med Olimpijo in Mariborom, bi popoldanska tekma prve nogometne lige med Koprom in Zavrčem zagotovo pritegnila več pozornosti.

Nogometaši Zavrča so na Bonifiki še vselej grizli do konca 
... Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometaši Zavrča so na Bonifiki še vselej grizli do konca ... Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Seveda ne zaradi predvidljivega nogometa, ampak bolj zaradi okoliščin, v katerih se nahajata oba kluba.

Iz Zavrča so v “bogatejšem” Kopru pristali najprej športni direktor Dušan Petković, ki mu je slovo po burnem dogajanju med in po tekmi z Mariborom predlagal predsednik Zavrča Miran Vuk, zatem še trener Slavko Matić in njegov pomočnik Milan Obradović. V zimskem premoru je pričakovati prihod še katerega od aktualnih nogometašev Zavrča (vsaj Alberto Riera, ki je že bil v družbi koprskega župana na tekmi z Olimpijo, naj bi zanesljivo postal član Kopra), kar spodbuja vsaj razmišljanje o verodostojnosti takih tekem.

Oba kluba (eden od forumašev jima je nadel domiselno ime ZavKop) ob kadrovskem živ žavu (posebej pri menjavi trenerjev) druži tudi nadzor obeh županov - koprskega Borisa Popoviča iz ozadja, medtem ko je završki župan Vuk istočasno tudi predsednik kluba. Z Vukom bi lahko v bližnji soseščini potegnili vzporednico s Palermom, kjer Maurizio Zamparini trenerjem ne pusti dihati, a je v tem trenutku daleč od Vuka, ki mu je v treh mesecih uspelo izpeljati kar pet trenerskih zamenjav. Najmanj časa - dve tekmi - sta zdržala Peter Pacult in zadnji trener Milko Đurovski, zdaj pa je na završki klopi znova Ivica Solomun, ki je sezono tudi začel.

Iz Kopra, kot je zadnje čase v navadi, prihajajo preko občinskega video kanala klišejske izjave “dali bomo vse od sebe ... z borbeno igro želimo zmagati ...” Uradno se seveda od kluba med reprezentančnim odmorom ni poslovilo sedem nogometašev, prav tako uradno še niso sporočili, da so brez predsednika, čeprav to že vsi vedo. To bi moralo na Bonifiko privabiti bistveno več gledalcev, saj ni več očeta in sina Guberca, ki naj bi bila po trditvah mnogih vzrok, da številni niso hodili na tekme. Že nekaj časa ni v postavi niti vratarja Vasje Simčiča, ki je zaradi poškodbe končal jesenski del sezone. Prvi napadalni adut številčno skromne ekipe ostaja Jaka Štromajer, ki je v Novi Gorici zadel za srečno zmago na koncu tekme, ki jo je s spornimi odločitvami krojil sodnik Dragoslav Perić. Kopru se je med premorom pridružil 29-letni zvezni igralec Drago Gabrić, ki je v Sloveniji igral za Domžale, nazadnje pa je branil barve Zadra, ki je tik pred bankrotom. Gabrić je bil sicer igralec Hajduka, potem je prestopil k Rijeki, kjer pa, tako kot zatem v Domžalah in Zadru, ni ravno blestel. RM


Najbolj brano