Završki trio čisti Guberčeve kadre

Danes popoldne bodo na sporedu tri povratne tekme četrtfinala nogometnega pokala in prvi trije polfinalisti. Četrti bo znan šele čez teden dni, saj bosta Domžale in Koper šele danes odigrala prvo medsebojno tekmo.

Vratar Nejc Vidmar bo tudi danes visoka ovira za koprski 
napad.  Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Vratar Nejc Vidmar bo tudi danes visoka ovira za koprski napad.  Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Prednost pred povratno tekmo ima zgolj velenjski Rudar, ki je pred tednom dni doma premagal Maribor. V Ljudskem vrtu bo skušal ubraniti minimalno prednost in pripraviti presenečenje. Izenačeno je bilo tudi v Stožicah in v Zavrču. Tekmi med Celjem in Olimpijo ter drugoligašem Dravo in Zavrčem, kjer bo pravico delil v slovenski ligi vse slabši mednarodni (!) sodnik Slavko Vinčić, ki kljub očitnim napakam na nekaterih tekmah, ki so bile jasno vidne v TV prenosih, in jih sicer niti sodnikom vedno naklonjeni (nekdanji?) kontrolor in strokovni komentator Milovan Nikolić ni mogel zanikati, neumorno sodi naprej. Botrov očitno ne manjka niti v sodniški organizaciji ...

Na kadrovske podobe omenjenih ekip je imel vpliv tudi vmesni krog državnega prvenstva. Številčno najbolj oslabljeno bo Celje, z vidika izkušenj pa ptujska Drava, ki bo pogrešala enega svojih ključnih mož, Nastjo Čeha.

Ob Kamniški Bistrici bodo srečni Domžalčani, ki so v Novi Gorici slavili iz podarjenega prostega strela, spet gostili Luko Koper, ki jih je lani izločila v polfinalu pokalnega tekmovanja. Takrat je na Bonifiki Kopru minimalno prednost priboril Ivica Guberac, v povratni tekmi pa je skupnega zmagovalca odločil Denis Halilović, ki je pred kratkim prekinil pogodbo s koprskim klubom. Lani je bila sicer koprska kalvarija podobna letošnji, saj je bila ekipa v državnem prvenstvu pri dnu lestvice in je imela možnost za uvrstitev v evropski pokal le še prek naslova pokalnega prvaka. Tako je vse moči usmerila v pokalno tekmovanje in cilj tudi dosegla. Vodstvo kluba je pred prvo polfinalno pokalno tekmo za trenerja namesto Alena Šćulca znova postavilo Rodolfa Vanolija. Ta je ekipo discipliniral in jo vrnil na obrambni sistem igre, ki ga je deloma opustil v finalu s Celjem.

Prve tekme četrtfinala - Olimpija : Celje 2:2 (Mitrovič 2x; Firer, Pajač), Rudar Velenje : Maribor 1:0 (Jahič), Zavrč ; Drava Ptuj 1:1 (Batrovič; Šalamun).

Kdo je tokrat favorit? Na papirju zagotovo Domžale, ki težko dajejo in težko prejmejo zadetek, v zadnjem času pa imajo na svoji strani tudi obilno pomoč boginje Fortune. Na njihovi strani so tudi urejene razmere v klubu. Ekipi sicer nimata kaznovanih igralcev. Tekma se bo začela ob 18. uri, sodil bo Davor Drečnik iz Hrastnika. “Koper zagotovo ne bo varčeval z močmi in se bo v vsakem dvoboju boril, kot da gre za življenje. Če na to ne bomo primerno odgovorili, se nam ne piše nič dobrega. V nasprotnem primeru pa bomo tehtnico obrnili na svojo stran,” pravi trener Domžal Luka Elsner. V Kopru še naprej ne komunicirajo z javnostjo, kljub temu pa iz kluba prihajajo vesti o pestrem dogajanju. Kaj se dejansko dogaja, je uradno nemogoče preveriti, a tudi naši neuradni viri potrjujejo spremembe. Tako smo na portalu Nogomania prebrali, kako se je trener Slavko Matić v 85. minuti tekme z Rudarjem v Velenju verbalno znesel nad fizioterapevtom Nickom Jurdano, ki seveda ni več s člansko ekipo. Trener vratarjev Robert Volk naj bi bil premeščen v mladinski pogon. In to naj ne bi bile zadnje kadrovske poteze završkega tria, ki - to je zdaj že jasno - sistematično odstranjuje ljudi, ki naj bi bili blizu oziroma naklonjeni zgolj še formalnemu predsedniku kluba Anteju Gubercu.

ROK MAVER


Najbolj brano