Zastonjkarji, poberite se!

Direktorju Smučarske zveze Slovenije Juriju Žureju je dovolj zastonjkarstva. Kaj si misli o tem in o ljudeh, ki ga “žicajo” za vstopnice in druge ugodnosti, je v čustvenem sporočilu objavil na družabnem omrežju facebook. Zaradi avtentičnosti smo se odločili, da ga objavimo brez večjih pravopisnih posegov.

Jurij Žurej Foto: STA
Jurij Žurej Foto: STA

Spoštovani, prosim da mi nihče več ne piše, me ne kliče, ne kliče mojih staršev ali kogarkoli drugega za zastonj karte. Brezobraznost, kultura zastonjkarstva in popolno pomanjkanje občutka. Sms sporočila ob enih zjutraj, prikrite grožnje, vsi “kao very important” in kličejo v imenu tega ali onega in bo za nas dobro, da damo, ker bo korist enkrat, ko bo to najbolj potrebno. Karta za korist v prihodnosti. Pa še za ženo, otroke, soseda in psa ... Vse to v časih, ko se je zveza komaj rešila prisilke in stečaja, ko nam država po osmih olimpijskih medaljah ni dala letos do sedaj še niti centa in ko so vas vse polna usta, kako podpirate šport, vam je tistih nekaj evrov preveč, da bi s tem podprli naše športnike in šport.

Mesečno ima zveza približno samo na športnih programih do 600.000 evrov stroškov, plačilo sodelavcev cca 167.000 evrov, poračun davka moramo plačati 188.000 evrov, kredita smo imeli samo v tej sezoni za približno 450.000 evrov, kratkoročnih dolgov do naših dobaviteljev približno 840.000 evrov ... Končno smo počasi spravili stvari v vsaj približen red in morali zato prekiniti pogodb številnim trenerjem, zmanjšati programe in dihati pogosto na škrge in se optimizirati. In kljub temu smo dosegli samo letos do sedaj čez 50 stopničk, 8 dodatno še na svetovnih prvenstvih in se že v tem trenutku vsi že pripravljamo na april in kako zagotoviti denar za treninge za naslednjo sezono, vi pa namesto da bi pomagali in so vas polna usta, kaj je narobe in kako bi morali mi delovati, hkrati pa vas nekaterih ob tem ni sram in vas samo zanima, kje do brezplačne karte in klobase.

Zato vas prosim. Kupite karte v tisočih, pridite navijat za naše, vpišite se prosim v smučarsko zvezo in plačajte članarino (potem imate vstope na vse tekme svetovnega pokala v Sloveniji za 25 evrov, kolikor stane letos članarina, brezplačno). V smučarsko zvezo se lahko vpišete na zvezi in v lokalnih klubih. Karte lahko kupite na vsaki bencinski črpalki. Torej pomagajte prosim športu in našim smučarjem in prispevajte tistih nekaj evrov za tiste, ki vam celo zimo lepšajo zimske dni in vam v času, ko je dobrih informacij zelo malo ali pa včasih celo nič, vlivajo upanje in dokazujejo, da se da, in dokazujejo, da smo tudi Slovenci lahko najboljši. Podprite prosim naše športnike, vpišite se v zvezo in plačajte karto za Planico. Se vidimo na tekmi. Navijamo za orle‬ in vse junake SZS (Tino, Žana, Jakova in še približno 24.000 naših športnikov in mladih ki prihajajo za njimi in ki vas bodo že v zelo bližnji prihodnosti razveseljevali z novimi medaljami in uspehi). ‪

#‎SLOVENIJAGRENAPREJ‬


Najbolj brano