Zapletena pot do gola

Brez gola ni točk(e). V Krškem nogometaši Gorice še četrtič v tem prvenstvu niso zatresli mreže tekmeca, četrtič pa so tudi ostali praznih rok. Zmaga gostiteljev je bila zaslužena.

Miran Burgić (z žogo) je v Krškem ogrozil domača vrata, a se 
mreža ni zatresla.  Foto: Jure Batagelj
Miran Burgić (z žogo) je v Krškem ogrozil domača vrata, a se mreža ni zatresla.  Foto: Jure Batagelj

KRŠKO > Krčani so tretjič vknjižili poln izkupiček, vselej na domačem igrišču, vsakič z 1:0. Ugnali so sosede na lestvici, Celjane in Koprčane, po trimesečnem zmagovalnem postu pa še Gorico. ”Vedeli smo, kaj nas čaka v Krškem. Jezen sem, ker smo slabo odprli tekmo. Bili smo preveč ležerni, to pa se ne sme zgoditi,” je povedal gostujoči trener Miran Srebrnič, ki je v nekaj stavkih povzel dogajanje na igrišču, kjer so gostitelji pokazali več želje in se tako tudi zoperstavili Novogoričanom.

Za Krčane v petek ni bilo izgubljene žoge. Grizli so od prve do zadnje minute, kar za goste ne bi mogli trditi. Prvi polčas so začeli v nižji prestavi, v nadaljevanju, ko je tekma krenila v neželeno smer, pa nikakor niso mogli spremeniti ritma. Škoda. Po imenitni priložnosti Davida Poljanca, njegov strel je na začetku tekme mojstrsko ubranil Grega Sorčan, se je namreč tudi Blessing Eleke znašel v zanj ugodnem položaju, a se je izkazal domači vratar Marko Zalokar.

Na tekmah, kjer moštvu gre malo ali nič od nog, velja takšne priložnosti izkoristiti. Krčani se namreč v letošnji sezoni nikdar niso pobrali po rezultatskem zaostanku, zato pa so vselej zabeležili točke, ko so povedli. Proti Goričanom so zadeli že v 17. minuti. Luka Volarič, ki je na začetku članske kariere nosil dres Gorice v prvi ligi, je povzročal precej nemira v gostujoči obrambi, kjer je na desni strani zaigral Matija Boben. Po podaji 24-letnega zveznega igralca, ki je lani branil barve Tolmina v drugi ligi, je Luka Štefanac preskočil Uroša Celcerja in dosegel, kot se je izkazalo, zmagoviti zadetek.

Krško : Gorica 1:0 (1:0)
Stadion Matije Gubca, gledalcev 900, sodniki: Žnidaršič (Kranj) 6,5. Strelec - 1:0 Štefanac (17).
Krka: Zalokar 6,5, Sikošek 6, Petric 6, Drnovšek 6, Jakolić 6,5, Žinko 6,5, Štefanac 7, Jurečič 6,5, Pavič 6,5, Volarič 7 (od 85. Blažinčič -), Poljanec 6 (od 76. Petranić -). Trener: Tomaž Petrovič.
Gorica: Sorčan 6,5, Celcer 5, Kavčič 5, Jogan 5, Boben 5 (od 46. Škarabot 5,5), Cvijanović 5, Humar 5 (od 82. Martinović -), Džuzdanović 5, Arčon 5 (od 62. Kolenc 5), Burgić 5,5, Eleke 5. Trener: Miran Srebrnič.
Rumeni kartoni: Jakolić, Petranić, Drnovšek; Eleke.

Novogoriški odgovor je bil namreč mlačen, podoben tistemu, ki so ga po rezultatskem zaostanku ponudili na ponesrečeni pokalni tekmi v Murski Soboti. Takrat Novogoričani prav tako niso zatresli mreže tekmeca, ki je prvi zadel in dobil krila. Scenarij tekme v Krškem se ni bistveno razlikoval. Gostitelji so bili agresivni, dinamični in dobro postavljeni. Našteto je bilo pogrešati v novogoriški igri, ki je bila jalova in brez pravih zamisli.

Aktiviranje Matije Škarabota med odmorom je prineslo določen premik, a novogoriška zvezna vrsta v zgoščeni sredini igrišča niti v drugem polčasu ni prišla do izraza. Ker so bili tudi posamični prebliski napadalcev redki, so Krčani brez večjih preglavic nadzorovali vodstvo, ki bi ga lahko tudi podvojili, a je Sorčan pravočasno zaprl dostope do svojih vrat. Na drugi strani Zalokarju v drugem polčasu ni bilo treba resneje posredovati, Povsem miren pa ob poskusih Mirana Burgića, ki na srečo gostiteljev niso našli poti v okvir vrat, vendarle ni bil. ASO


Najbolj brano