Zamudili in potem še izgubili

Že uvod v sobotno tekmo je napovedoval, da se Portorožanom na Gorenjskem ne obeta nič dobrega. Zaradi prometnega zastoja so namreč v Šenčur prispeli s polurno zamudo, na parketu pa so domačini unovčili svoje bogate izkušnje.

Petnajst  točk mladega Jana Barbariča (levo) je bilo premalo 
za zmago Portorožanov.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Petnajst točk mladega Jana Barbariča (levo) je bilo premalo za zmago Portorožanov.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ŠENČUR > Po izenačenem začetku tekme je Šenčur sredi prve četrtine prevzel pobudo in s košem Luke Gruma prvič povedel z dvoštevilčno prednostjo. Toda Portorožani so po zaslugi razpoloženega Nejca Zupana pred koncem prvega polčasa vendarle spet ujeli priključek in se na glavni odmor odpravili malce boljše volje. V 23. minuti so gostje s košem Alena Hodžića izid znižali na 42:37, nato pa je stvari v svoje roke vzel izkušeni center Šenčurja Smiljan Pavić ter s pomočjo Gruma in Jureta Eržena poskrbel za dobro voljo privržencev domače ekipe. Občasni naleti ladjarjev niso obrodili sadov, saj so si privoščili preveč izgubljenih žog, za nameček pa so domačini odlično zaustavili organizatorja igre Jureta Močnika, ki ni uspel priti do priložnosti za odprte mete, zato je vse svoje točke dosegel s črte prostih metov. Portoroški voz sta tokrat vlekla mladca Nejc Zupan in Jan Barbarič, vendar sta pogrešala pomoč svojih visokih soigralcev, od katerih je tudi trener Konstantin Subotić zagotovo pričakoval več. Predvsem Nejc Buda in Sedin Karavdić sta imela obilo težav z robustnimi domačimi centri in preostrim sodniškim kriterijem, zato sta večji del tekme presedela na klopi. Dobrih pet minut pred koncem je bivši Portorožan Jan Špan s trojko za 76:61 dokončno razblinil vse dvome o končnem zmagovalcu, gostje pa so do konca tekme z zavzeto igro uspeli omiliti poraz. “Tekmo smo odigrali natančno tako, kot smo se s fanti dogovorili v slačilnici. Z izjemo kratkega obdobja, v katerem smo imeli težave s skokom v napadu nasprotnikov, smo bili boljši in zasluženo zmagali,” je bil po tekmi zadovoljen domači strateg Igor Kešelj.

Šenčur GGD : Portorož 86:77
ŠD Šenčur, gledalcev 300, sodniki Majkič (Hrastnik), Špendl (Maribor), Fišer (Ljubljana); četrtine - 26:16, 12:13, 24:21, 24:27.
Šenčur Gorenjska gradbena družba: Ribnikar, Kosec, Jeršin, Martinčič 2, Pavić 22 (8:6), Eržen 11 (2:1), Miljković 4, Špan 20 (3:2), Jokić, Grum 18 (2:1), Blažević 6 (1:0), Bubnić 3 (2:1). Trener: Igor Kešelj.
KK Portorož: Barbarič 15 (7:4), Pačarić, Borse, Hvalec, Petrović 5, Zupan 17 (2:0), Močnik 5 (6:5), Karavdić 8 (3:2), Buda 4, Hodžić 14 (5:5), Besedić 7, Podboj 2. Trener: Konstantin Subotić.
Prosti meti: Šenčur 18:11, Portorož 25:16; os. napake: Šenčur 24, Portorož 24; trojke: Šenčur 22:7, Portorož 21:7 (Zupan 3, Barbarič, Petrović, Hodžić, Besedić po 1); skoki: Šenčur 35, Portorož 33.

Konstantin Subotić pa svoje misli že usmeril proti naslednji domači tekmi proti močni Rogaški: “Vedeli smo, kaj nas čaka v Šenčurju. Domačini so izkoristili dolgo klop in odigrali kakovostno tekmo. Nekajkrat smo prišli blizu, a smo si v tistih trenutkih privoščili preveč napak in zgrešenih prostih metov. Pozitivno je, da so tokrat nekateri mlajši fantje prikazali dobro igro in upam, da bodo tudi proti Rogaški na takšni ravni.”

SM


Najbolj brano