Žalosten zaradi Parme, vesel zaradi Frosinoneja

Premor pred začetkom nove nogometne sezone je slovenski reprezentant Zlatko Dedić tudi letos izkoristil tudi za obisk domačih krajev. Za spremembo ga tokrat ni bilo potrebno loviti po njegovem najljubšem terenu - vzponu iz Podgorja na Slavnik, ampak je pogovor stekel ob jutranji kavi v mestu.

Zlatko Dedić je zvezdne trenutke doživel pred petimi leti, ko je  
proti Rusom zabil odločilni zadetek za odhod na SP.

 Foto: STA
Zlatko Dedić je zvezdne trenutke doživel pred petimi leti, ko je proti Rusom zabil odločilni zadetek za odhod na SP.  Foto: STA

KOPER > V zadnjem prvenstvu druge bundeslige je 30-letni primorski napadalec Zlatko Dedić za FSV Frankfurt nastopil na 32 tekmah, zabil je sedem golov in z ekipo pristal na skromnem trinajstem mestu. Ob oceni minule sezone je bilo zato prvo vprašanje namenjeno prihodnosti.

“Tik pred koncem zadnjega prvenstva so v klubu zamenjali trenerja, Tomas Oral pa ostaja trener tudi v novi setoni. Razmere so trenutno zelo dobre, najbolj pomembno je bilo, da smo si zagotovili obstanek v ligi in da se lahko sedaj mirno pripravljamo za naslednjo sezono,” je pojasnil Zlatko.

V ekipi FSV ni zvenečih imen, njena sestava pa je zelo pisana. Nemci imajo absolutno večino, poleg edinega Slovenca so tujci še Američan, Nizozemec, Avstrijec, Brazilec, Kosovar, Albanec, Alžirec, Libanonec, Južnokorejec in Kazahstanec nemških korenin. Dedić je narodnostno pisanih zasedb že dolgo vajen, saj je v prvem delu svoje mednarodne kariere igral pri tedanjem prvoligašu Parmi. S tujci bogata Parma pa ga je v letih 2007 in 2009 posodila novincu v serie B - Frosinoneju. Tedaj zagotovo nihče ni mogel slutil, da bo nekega dne Frosinone igral celo v serie A, medtem ko bankrotirana Parma danes obstaja le še na dokumentih italijanskih pravosodnih organov.

“Na kaj takega res nisem nikoli pomislil. Ko sem še igral za Parmo, je bilo v klubu vse na vrhunski ravni, urejeno je bilo do zadnje podrobnosti. Kot sem že večkrat povedal, mi je osebno zelo žal, da je prišlo do tega scenarija, tako za klub kot tudi za mesto. Upam, da se bo sedaj našel kdo, ki bo nogomet v Parmi vrnil tja, kamor sodi,” pravi Dedić.

V dresu Frosinoneja je Zlatko zbral 63 nastopov in zabil 13 golov, pustil je dober vtis in tudi navijači so ga imeli radi, kar je v Italiji zelo pomembno. Zato nas je zanimalo, ali obstaja možnost, da bi se morda še vrnil na italijanski škorenj. Vendar pa za vrnitev k Frosinoneju ne kaže, čeprav bo prestopni rok v Italiji končan šele septembra.

SANDI JERMAN


Najbolj brano