Zaključna žoga za Prunka

Zvečer se v mali sežanski športni dvorani morda obeta veselica. Pomerili se bosta najboljši ekipi letošnjega tekmovanja v tretji košarkarski ligi, Mesarija Prunk in Konjice. Zmagovalec bo že novi drugoligaš.

Mirnes Husić (v rdečem dresu) nocoj pričakuje napeto 
tekmo. Foto: Leo Caharija
Mirnes Husić (v rdečem dresu) nocoj pričakuje napeto tekmo. Foto: Leo Caharija

SEŽANA > Mesarija Prunk in Konjice sta zmagovalca prvega dela tekmovanja v zahodnem in vzhodnem delu 3. SKL. Brez poraza. Obe ekipi sta v enakem slogu nadaljevali tudi v prvih dveh krogih končnice za prvaka. Sežanci so zbrali 20 zaporednih zmag, precej jih je bilo z visoko razliko v danih in prejetih koših, kar le potrjuje kakovostno razliko med kraškim moštvom in večino ostalih ekip v ligi. Konjice imajo dve zmagi manj, toliko tekem manj so zaradi neparnega števila ekip odigrali v prvem delu vzhodnega dela tekmovanja.

Konjičani so potrdili vlogo glavnega favorita na vzhodu. V Slovenskih Konjicah imajo po dolgem času večje ambicije. Povprečna starost moštva, v katerem ni prav znanih imen, je okrog 22 let. Trener je Slobodan Benić, ki je velik pečat pustil v bližnjih Zrečah pri propadli Rogli. Najboljši strelec je branilec Anže Zdolšek, ki je v Konjice pred sezono prestopil s Hrastnika. Njegovo povprečje je 13,6 točke na tekmo. Najstarejši je s 27 leti krilni center Črt Lipovšek, ki je nekoč igral v 1. SKL v dresu nekdanjega Zagorja.

Pri Sežancih je s 14,7 točke najboljši strelec domači steber pod košema Mirnes Husić . “Pričakujem izredno težko tekmo, saj se bomo soočili z ekipo, ki je - tako kot mi - še brez poraza. K sreči nimamo težav s poškodbami. S soigralci si nadejamo polno dvorano, ki bi nam dala dodaten motiv,” je povedal za klubsko spletno stran.

Sežanska košarka je tik pred vrnitvijo v drugo ligo, ki se jo je - pod prejšnjim pokroviteljem - zaradi finančnih razlogov zavestno odrekla. Vstop na tekmo bo prost, zaključna žoga pa na domači strani. RM


Najbolj brano