Žakljevi trenutno ne gre

Tudi drugo dirko svetovnega pokala v gorsko kolesarskem krosu je dobila Švicarka Jolanda Neff. Slab dan je imela Primorka Tanja Žakelj, ki je dosegla 25. čas.

Tanja Žakelj je v Nemčiji že po gneči in smoli  v prvem krogu 
preveč zaostala, da bi  se lahko prebila med najboljše.  Foto: Grega Stopar
Tanja Žakelj je v Nemčiji že po gneči in smoli v prvem krogu preveč zaostala, da bi se lahko prebila med najboljše.  Foto: Grega Stopar

ALBSTADT > V tem nemškem mestu je na drugi dirki sezone svetovnega pokala v olimpijskem krosu Švicarka Jolanda Neff - sicer zmagovalka lanske sezone svetovnega pokala - kazala svojo premoč od starta do cilja. Evropska prvakinja, Tanja Žakelj iz Ledin nad Idrijo (Unior Tools), očitno še ni v vrhunski formi. Po 15. mestu na Češkem je bila tokrat šele petindvajseta - in glede na razplet dirke brez priložnosti, da bi se povzpela med najboljše. Za zmagovalko je zaostala za skoraj sedem minut. Svoj nastop je ocenila takole: “Pričakovala sem več. V startnem in nato še v prvem krogu je bila velika gneča, v kateri se nisem dobro znašla. Nato je ena izmed tekmovalk padla tik pred menoj. Tam sem izgubila precej časa in koncentracije. Zato sem bila po prvem krogu šele trideseta. Nato sem se osredotočila le nase in pridobila nekaj mest.”

Tokrat je Žakljevo krepko prehitela tudi dolgoletna reprezentančna tekmica, Škofjeločanka Blaža Klemenčič (Habitat Mountainbiketeam), ki je za zmagovalko zaostala za tri minute. Drugo mesto je osvojila norveška veteranka Gunn-Rita Dahle Flesjaa, tretje pa svetovna prvakinja, Kanadčanka Catherine Pendrel.

V ostalih konkurencah je bila naša reprezentanca pričakovano slabša. Gregor Krajnc (Calcit Bike Team) je osvojil 28. mesto med mlajšimi člani, njegova klubska kolegica Tina Perše pa 24. mesto v enaki ženski kategoriji. STA, IM


Najbolj brano