Žakljeva tudi v Franciji daleč od najboljših

Slovenski gorski kolesarki Tanji Žakelj tudi na tretjem svetovnem pokalu v sezoni v francoskem La Bressu ni šlo po načrtih. Po 29. mestu v Avstraliji in 40. v Nemčiji je v Franciji v olimpijskem krosu osvojila 39. mesto, za zmagovalko Švicarko Jolando Neff je zaostala 9:58 minute.

Slovenski gorski kolesarki Tanji Žakelj tudi na tretjem svetovnem pokalu v sezoni v francoskem La Bressu ni šlo po 
načrtih.  Foto: Kristjan Erjavec
Slovenski gorski kolesarki Tanji Žakelj tudi na tretjem svetovnem pokalu v sezoni v francoskem La Bressu ni šlo po načrtih.  Foto: Kristjan Erjavec

STRASBOURG > Na drugem in tretjem mestu sta končali Kanadčanki Catharine Pendrel in Emily Batty.

Tanja Žakelj, članica ekipe Unior Tools Team, ni skrivala razočaranja po drugem zaporednem slabem rezultatu, podobno kot pred tednom dni pa tudi tokrat nima pravega pojasnila za skromno 39. mesto. "Nikakor ne morem biti zadovoljna. Vendar moram rezultat sprejeti, tako je očitno zdaj stanje in moram iti naprej," je bila jedrnata Žakljeva.

Dobra forma iz Avstralije in evropskega prvenstva na Švedskem se nikakor ni prenesla na dve zaporedni dirki na stari celini, boljši rezultat pa bi bil tudi dobra popotnica za daljši premor do svetovnega prvenstva: "Malo smo že planirali za naprej, v tem času bo čas za priprave in manjše dirke, tudi državno prvenstvo bo potekalo v tem času. Kar pa se trenutnega stanja tiče, pa lahko le upam, da najdemo razlog, zakaj mi gre tako slabo.”

Sicer je bila današnja dirka izredno težka, že tako zelo zahtevno progo je začinilo še močno nočno deževje. Vendar Tanja priznava, da to ni vzrok za težave: "Proga je fizično in tehnično zelo zahtevna, ni bilo priložnosti počivati, stalno smo morale garati, ampak bila je enaka za vse in to ni noben izgovor. Pogoji so bili kakršni so bili, ni bilo važno, ali je mokro ali suho. Napake so me veliko stale, na splošno je bila slaba dirka."

Za Žakljevo in njene konkurentke zdaj sledi mesečni premor do svetovnega prvenstva, prav vsi napori pa bodo zdaj usmerjeni v to dirko, ki bo potekala v Novem Mestu na Moravskem.

V La Bressu sta kolesarila še dva Slovenca. Rok Naglič je bil 65. z zaostankom 13:20 minute, Gregor Krajnc pa 103. s krogom zaostanka za Francozom Titouanom Carodom, ki je dobil dirko mlajših članov.

STA


Najbolj brano