Žakljeva skupno tretja

Nizozemka Jolanda Neff je zmagovalka finala svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v olimpijskem krosu, z novo zmago na zadnji tekmi v Meribelu pa je le še potrdila skupno zmago v sezoni.

Tanja Žakelj Foto: Grega Stopar
Tanja Žakelj Foto: Grega Stopar

MERIBEL > Blaža Klemenčič je danes zasedla deveto mesto (+3:10), Tanja Žakelj pa je bila 19. (+6:14) in se ji tako ni uspelo prebiti na drugo mesto v skupnem seštevku.

Jolanda Neff je že pred današnjo tekmo osvojila svetovni pokal, lanska zmagovalka sezone Žakljeva pa je še bila v igri za skupno drugo mesto. A ker je danes zaostala za največjo tekmico v boju za drugo mesto Francozinjo Catharine Pendrel, ta je bila četrta, je za njo zaostala tudi v skupni razvrstitvi.

Pendrelova je bila skupno druga z 940 točkami, Žakljeva pa tretja z 856. Klemenčičeva je sezono svetovnega pokala končala na 12. mestu s 645 točkami.

“Današnja dirka je bila zelo težka, še posebej, ker se sama nisem ravno optimalno počutila in nisem bila sposobna držati stika z najboljšimi. Niti ne najdem pravega razloga za takšno počutje. Moje noge niso bile prave, tudi dihanje tukaj je malo oteženo zaradi višine, ampak kakor koli obrnem, pogoji so vedno enaki za vse. Jaz sem preprosto danes imela malo slabši dan in žal sem najslabšo uvrstitev v sezoni dosegla prav na finalu svetovnega pokala,” je po današnji tekmi povedala lanska skupna zmagovalka sezone, ki je letos končala na tretjem mestu.

“Vseeno bom poskušala iz vsega skupaj izvleči le pozitivno, kar je zagotovo skupno tretje mesto v svetovnem pokalu. Konec koncev sem zadovoljna, da sem srečno končala tudi to dirko,” je še dejala najboljša slovenska gorska kolesarka.

STA


Najbolj brano