Žakljeva po tretji naslov?

Dvakratna zaporedna evropska prvakinja med gorskimi kolesarkami v olimpijskem krosu, Primorka Tanja Žakelj, bo danes v Italiji branila naslov. Letos vrhunske forme sicer še ni ujela.

Takole se je Tanja Žakelj veselila drugega evropskega naslova 
lani v nemškem St. Wendelu. Foto: Grega Stopar
Takole se je Tanja Žakelj veselila drugega evropskega naslova lani v nemškem St. Wendelu. Foto: Grega Stopar

CHIES D'ALPAGO > Ta alpska vas nad Bellunom, manj kot tri ure vožnje oddaljena od slovensko - italijanske meje, utegne zaradi bližine na dirko privabiti lepo število navijačev tudi iz Ledin nad Idrijo, od koder je doma aktualna (dvakratna) evropska prvakinja Tanja Žakelj.

Ob 12. uri bo šlo zares. Tanja tokrat vrh napada iz ozadja. V letošnji sezoni svetovnega pokala ni bila med najboljšimi, še najvišje je segla do 15. mesta. V spodbudo ji je dvig forme na nedavnem državnem prvenstvu, ko je po treh letih spet premagala stalno tekmico, Škofjeločanko Blažo Klemenčič.

Lansko slovensko dvojno vodstvo med elito stare celine bo letos zelo težko (verjetno kar nemogoče) ponoviti. Ne ravno blesteča sezona Slovenk in najbolj zgoščena konkurenca doslej pač postavljajo omejitve. Posebej to velja za Klemenčičevo, ki si je na treningu pred EP poškodovala rebra in bo vozila s stisnjenimi zobmi. Tanja Žakelj je prav v Chies d'Alpagu pred devetimi leti postala mladinska evropska prvakinja. Prav vrnitev na kraj, kjer je že bila uspešna, ji daje dodatno moč: “Proga v Italiji mi ustreza je in precej podobna tisti, ki sem jo pred kratkim vozila na državnem prvenstvu v Kamniku. Upam, da se bom počutila dobro kot na državnem prvenstvu.”

Selektor Robert Pintarič je sicer v reprezentanco za tekmo mladincev uvrstil tudi kolesarja idrijske Sloge 1902 Simona Čibeja.

STA, IM


Najbolj brano