Žakljeva napada srebro

Nedeljsko večerno šesto mesto na tekmi svetovnega pokala v Kanadi je Primorki Tanji Žakelj prineslo lepo izhodišče za napad na drugo mesto v skupnem seštevku v gorsko kolesarskem krosu.

Takole je Tanja Žakelj v Kanadi drvela šestemu mestu naproti
 Foto: Grega Stopar
Takole je Tanja Žakelj v Kanadi drvela šestemu mestu naproti  Foto: Grega Stopar

WINDHAM > Takoj po nedeljskem šestem mestu v kanadskem Mont Sainte Anne je ekipa Unior tools s Primorko Tanjo Žakelj odpotovala v ameriški Wind-ham, kjer bo danes že na vrsti trening pred naslednjim krosom za svetovni pokal, ki bo to nedeljo. Motiv za evropsko prvakinjo in lansko zmagovalko svetovnega pokala iz Ledin nad Idrijo bo velik, saj se je z zadnjim dosežkom prebila s petega na tretje mesto v svetovnem pokalu in je celo v boju za napredovanje na drugo mesto v skupnem seštevku sezone. Zmaga je praktično že oddana Švicarki Jolandi Neff, ki ima 900 točk, sledita pa ji Kanadčanka Emily Batty (590) in Tanja Žakelj (588).

Najboljša slovenska gorska kolesarka bo sicer imela dve tekmi pred koncem sezone četico nevarnih zasledovalk, saj so tesno za njo Nemka Sabine Spitz (580), Norvežanka Gunn Rita Dahle Flesjaa (560) in Kanadčanka Catharine Pendrel (540). Na 14. mestu je druga Slovenka, Škofjeločanka Blaža Klemenčič (405).

Vsekakor Tanja pred tekmo v ameriški zvezni državi New York optimistično gleda na možnost napredovanja na lestvici: “V Windhamu mi trasa odgovarja. V klancih se sicer počutim zelo močno in tam je kar dolg začetni klanec. Na tehničnih delih pa bo za želeni uspeh še treba zmanjšati število napak.”IM


Najbolj brano