Žakljeva in Naglič najboljša Slovenca na Rogli

Na Rogli so gorski kolesarji v olimpijskem krosu zadnjič preizkusili pripravljenost pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnji teden na Češkem. Na mednarodni dirki druge kategorije, ki je hkrati štela še za točke slovenskega pokala, sta članski dirki zmagala Ukrajinka Jana Belomojna in Rus Anton Sincov.

Tanja Žakelj Foto: Leo Caharija
Tanja Žakelj Foto: Leo Caharija

ZREČE > Jana Belomojna je upravičila vlogo favoritinje in se od edine resne tekmice Tanje Žakelj (Unior Tools Team) odlepila v drugem krogu, si prikolesarila pol minute prednosti, ki jo je do konca tekme povečala do 42 sekund. Za drugouvrščeno Žakljevo je skozi cilj prikolesarila Tina Perše (Calcit Bike Team).

Na moški dirki je že vse kazalo, da bo zmagal prvi favorit Avstrijec Alexander Gehbauer, a je med spustom v zadnjem krogu predrl zračnico, izgubil prednost in na koncu zaostal za Sincovim. Tretji je bil Madžar Andras Parti, četrti Avstrijec Felix Ritzinger, peti pa tokrat najboljši Slovenec Rok Naglič (Calcit Bike Team). Osmi je bil Boštjan Hribovšek, 12. Gregor Krajnc, 13. pa Peter Zupančič (vsi Calcit Bike Team); to so bili tudi najboljši Slovenci.

Žakljeva, Naglič, Krajnc in Hribovšek so tudi slovenski potniki na SP.

“Pred startom se nisem počutila v redu, ampak mi je šlo potem bolje. Odgnala sem negativne misli in začela zaupati trenerju in sebi, da sem zadnje čase dobro trenirala in se bom lahko danes dobro odpeljala. Tako je tudi bilo, dirka je bila dobra, dala sem vse od sebe. Zadovoljna sem z drugim mestom, vem, kako dobra je Jana in se že veselim razpletov v nadaljevanju sezone. Pred dirko sem bila na Rogli že na trening kampu in zdi se mi, da sem naredila veliko za nadaljevanje sezone, velik korak naprej. Teren za treniranje je tukaj res odličen,” je po dirki razmišljala Žakljeva.

“Konkurenca je bila močna, še močnejša kot na dirki v Samoborju, tako da res nisem pričakoval petega mesta. Ko sem zaslutil priložnost, da se lahko uvrstim tako visoko, sem dal vse od sebe, tako kot na vsaki dirki. Dirka je bila odlična in sem zelo vesel, da znova dirkamo na Rogli. S tem sem si pridobil še nekaj točk in malce boljše startno mesto za svetovno prvenstvo na Češkem,” pa je menil Naglič.

STA


Najbolj brano