Žakljeva in Krajnc državna prvaka

Gregor Krajnc in Tanja Žakelj sta državna prvaka v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu. Kamniški klub Calcit Bike Team je osvojil vsa mesta na zmagovalnih stopničkah, saj je bil drugi Rok Naglič, tretji pa Boštjan Hribovšek. Druga v ženski konkurenci je bila prav tako Calcitovka Tina Perše.

Tanja Žakelj Foto: Kristjan Erjavec
Tanja Žakelj Foto: Kristjan Erjavec

KOČEVJE > Na startu ženske dirke sta bili le dve kolesarki, poleg najboljše Slovenke zadnjih sezon Žakljeve iz Unior Tools Teama še Peršetova. Ta je na močno zaostala, ob koncu pa imela še defekt, tako da je vozila svojo dirko oziroma v družbi amaterjev in veteranov, ki so startali istočasno.

"Na to sem se pripravila. Bil je 'fajn' trening, amaterji in masterji so dobri. Poizkušala sem oddirkati, kakor sem lahko. Čutim, da je to korak naprej, ni pa še to največ, kar lahko pokažem. Ko sem prišla v ritem, sem šla naprej, pa spet popustila. V vsakem trenutku sem skušala biti čim hitrejša. Nekaj posebnega bo imeti slovensko zastavo na dresu, lepo je zastopati državo na EP ali SP, svetovnih pokalih," je dejala Žakljeva.

Krajnc je za 41 sekund premagal Nagliča, še drugega mlajšega člana, prvi iz elite konkurence v cilju je bil Hribovšek na absolutnem tretjem mestu. Zaostal je 2:26 minute.

"Od starta pa nekje do polovice kroga sem vozil z Nagličem. Potem sem se odpeljal naprej, a sem si rekel, da ne bom prehitro napadel. Z Nagličem sva šla skupaj tri kroge. Videl sem, kje sem močnejši. Odpeljal sem svojo dirko. Malo sem gledal nazaj, če prednost narašča. Bila je približno ista. Bilo pa je težko. Veseli me, da stopnjujem formo, tudi zaradi SP na Češkem," je bil vesel Krajnc.

STA


Najbolj brano